Направете сами модерна омбре рокля

Идва пролетта. Няма какво да облечете за предстоящия сезон?

Прекрасни дами, не ви вярвам!

Със сигурност в гардероба имате бяла рокля, която не носите, защото изглежда много обикновено. Извадете я от гардероба и ни позволете да ви покажем как да превърнете обикновената бяла рокля в прекрасна омбре рокля.

Ето необходимите неща:

–  обикновена бяла рокля или дантелена бяла рокля;
– боя за дрехи (зелен и лилав цвят);
– четка за нанасяне на боя;
– дълбока купа за вода;
– гумени ръкавици;
– картон;
– хавлиена кърпа.

Стъпка по стъпка, следвайте инструкциите!

  • Първо покривате с кърпа или някакъв плат тази част от роклята, която няма да боядисвате. След това слагате картона във вътрешната част на роклята, с цел да предотвратите оцветяването на задната част на роклята.
  • В дълбок съд с вода добавяте няколко капки зелен цвят, така ще получите не много наситен зеленикав нюанс. В друг дълбок съд с вода разтворете по-голямо количество от лилавия цвят за боядисване на дрехи. Така на мястото, където ще се съединяват зеленото и тъмно лилавото, ще получите синьо-зелено. За нанасяне на боята използвайте  четка.
  • Най-добре е да започнете да боядисвате роклята от кръста нагоре. Пробвайте да оцветите и ръбовете, защото те ще ви бъдат ориентир, когато обърнете роклята от другата страна. Може да използвате снимката, за да нанесете цветовете или да направите друга комбинация от цветове.
  • Направете същата комбинация и на гърба на роклята. Изчакайте цветовете да изсъхнат и след това я сложете в пералнята.

Преливането на цветовете прави бялата обикновена рокля много ефектна, нежна и стилна. Освен това е подходяща и за всякакви поводи.

Чудесна дреха за пролетта и лятото, нали?

Последно
Не пропускай