Най-страхливите зодии

Несъмнено всички хора се страхуват от нещо. Някои дори имат по няколко фобии зад гърба си. Определени представители на Зодиака обаче са склонни към малодушие толкова много, че се разклащат от всяко шумолене. Да видим кои са, според астролозите, 4-те най-страхливи зодии.

Рак

Раците виждат уловка и заплаха във всичко, дори и там, където не може да има опасност. Страхуват се да излязат на улицата, страхуват се да ходят както на претъпкани, така и на безлюдни места, никога няма да говорят с непознати и дори се притесняват да общуват с консултантите по магазините. Този зодиакален знак обикновено се страхува от всичко – от нападение и грабеж до изневяра. Ракът обикновено не си признава, че е страхлив, а се определя като разумно предпазлив.

Лъв

Лъвовете са свикнали да бъдат смели на публично място, но само защото образът им ги задължава. Всъщност Лъвовете са ужасни страхливци. Разбира се, те не се страхуват от всяко шумолене, но не обичат да рискуват. За един Лъв е по-лесно да изпрати някой да провери моста за сигурност, отколкото да тръгне пръв по него. И в своя собствена защита ще намери хиляди извинения, отнасящи се до това, че е зает, иначе със сигурност би проверил всичко сам! Огненият знак добре осъзнава страхливостта си, но се притеснява, че другите ще разберат за това и се стреми да се показва в смела светлина, като същевременно се опитва по всякакъв начин да избегне така наречените тестове за смелост под формата на рискови и опасни ситуации.

Риби

Рибите не могат да бъдат смели дори и да искат, защото приемат всичко твърде много присърце и започват да треперят при всяко събитие, което се случва. Те са доста уязвими, така че предпочитат да избягват ситуации на напрежение и да поемат по сигурния път. Повечето Риби също са много подозрителни, страхуват се за здравето си и често тичат по лекари без особена нужда. Въпреки това, в тяхна полза си заслужава да се отбележи, че заради своите близки хора той е способен на много, дори да преодолее страховете и слабостите си, за да ги спаси от беда.

Дева

Може би поради собствения си рационализъм Девите са в състояние да преодолеят много от страховете си, смятайки ги за логически неоснователни, но не могат да направят абсолютно нищо с най-важния си страх. Девите се страхуват ужасно от общественото мнение и този страх силно им пречи да живеят. Земният знак се опитва да направи всичко възможно най-съвършено, само и само да не получава порицание от другите. Критиката към Девата се възприема като нож в сърцето – представителите на знака виждат осъждане и упреци по свой адрес в най-големите си кошмари!

Последно
Не пропускай