Най-полезната напитка за червата

Според експерти, сокът от цвекло е една от най-полезните напитки за червата. Напитката притежава много полезни свойства като съставът й е богат на различни микро и макро елементи.

Употребата на сок от цвекло е препоръчителна при холецистит, забавена чревна подвижност и хроничен запек. Според експертите, достатъчно е да пиете само половин чаша от тази напитка на ден и здравето на червата ви е подсигурено.

Сокът от цвекло се използва и за лечение и профилактика на заболявания, свързани с черния дроб, бъбреците, жлъчката и пикочния мехур, лимфната система. Пиенето на сок от червено цвекло помага и за пречистване на кръвта.

Тази напитка съдържа доста много желязо – вещество, необходимо за правилната хемопоеза, предотвратяване на анемия, повишаване на нивата на кръвната захар, нормализиране на артериалното и вътречерепното налягане.

Комбинацията от витамин B2 и цинк в сока от червено цвекло има благоприятен ефект върху здравето на мъжете. Веществата допринасят за активното производство на полови хормони.

Освен това, за силния пол сокът от цвекло е полезен и за профилактика на аденом на простатата. Веществата, които съставляват зеленчука, предотвратяват появата и растежа на тумори.

Междувременно, лекарите предупреждават, че сокът от цвекло е противопоказан при пиелонефрит, гломерулонефрит и язва на дванадесетопръстника и стомаха.

Последно
Не пропускай