Най-големите предимства на сребърните бижута

Среброто е много популярен и обичан избор за изработка на бижута. Много хора предпочитат сребърните бижута пред тези, които са изработени от злато или платина. И в това няма нищо чудно – те изглеждат много красиво, а и цената им е много по-приемлива, в сравнение със златните бижута.

Красотата на сребърните обеци – най-големите предимства на среброто

Среброто е подходящо за всеки цвят на кожата и очите – тоест, от неговото очарование могат да се възползват както брюнетки, така и блондинки.

Същевременно цената на сребърните изделия е много изгодна.

Подобно на златото, среброто не причинява алергии и това го превръща в страхотен избор за бижута за мъже и жени.

Сребърните обеци могат да се комбинират отлично с всеки тип дрехи.

В магазините за бижута, например в Silver.bg, са налични много видове сребърни изделия, които са с отлично качество. Добре е да пазарувате от специализирани магазини, защото, в противен случай, лесно бихте могли да попаднете на сребърни бижута, които са изработени с различни примеси, вредни за кожата.

Какво още трябва да знаете, за да изберете качествен сребърен продукт?

Как да различим истинското сребро от фалшивото:

  • Бижутата /обеци, пръстени, колиета и други/ от сребро издават фин звук, когато ги разклатите лекичко. Това е добър знак и означава, че металът е истински.
  • С помощта на обикновен тебешир или креда също можете да определите дали продуктът е добър. Ако леко допрете парче тебешир до среброто и то потъмнее, това означава, че среброто е качествено и без примеси.
  • Ако не разполагате с тебешир или креда, можете да направите проверка с магнит. Истинското сребро не реагира при контакт с него.

Тези елементарни и лесно запомнящи се начини за проверка качеството на среброто ще ви помогнат да изберете обеци, за чийто избор няма да съжалявате в бъдеще. По-добре е да похарчите малко повече пари, но определено да не се притеснявате, че обеците могат бързо да се объркат или да се счупят, категорични са стилистите.

Избор на сребърни обеци според формата на лицето

Сребърните обеци трябва да са съобразени с формата на лицето. Ако лицето е овално, формата на обеците не е чак толкова важна, ако лицето е кръгло, тогава най-подходящи са обеци с формата на капки. Жените със сърцевидно лице пък могат спокойно да носят големи обеци с камъни, но ако сте притежателка на лице с форма на квадрат, то тогава най-добрият избор са удължени обеци с малки камъчета.

Струва си да се обърне специално внимание не само на пробата, но и на механизмите за закрепване – те трябва да изглеждат здрави и надеждни, в противен случай каква е ползата от чистотата на среброто, ако не можете да го носите?

Как да комбинираме сребърните бижута с тоалета?

Среброто има студен блясък, така че си подхожда най-добре със студени нюанси, например синьо, лилаво, бледо розово.

Ако искате да носите сребро в комбинация с ежедневни тоалети, заложете на контраста. Малка сребърна висулка изглежда добре с черна блуза, точно като и със сребърни обеци.

Също така, сребърният блясък си хармонизира отлично с металните вложки на обувките, чантата, коланът или други аксесоари.

А ако искате да разберете на кой пръст е най-добре да се носят сребърните пръстени, вижте тук https://silver.bg/na-koi-prast-da-nosim-prusteni.

Последно
Не пропускай