На пътешествие в Европа – някои чудесни дестинации

Искате да разнообразите ежедневието си и да се заредите с повече положителна енергия и сили? Тогава е време да попътувате. Например, из Европа. Ето някои чудесни места, които си струва да видите.

Ледник Алеч, Швейцария

Бернските Алпи, от които Алеч е част, са защитени от ЮНЕСКО. Ледникът Алеч е най-големият в тези планини, той се простира на 23 километра. Тук можете да се разходите по скалите, заобиколени от тонове лед, клисури и водопади и да дишате чистия алпийски въздух.

В близост се намира ски курорт, който е подходящ за любителите на ски и сноуборд. Но дори и да не си падате по тези спортове, знайте, че е просто красиво, чисто и свежо. И преди да отворите просто луди гледки към Алпите.

До района Юнгфрау Алеч, където се намира ледникът, може да се стигне с влак от Цюрих за около пет часа.

Ледникът, за съжаление, се топи. Затова възможно най-скоро. Пътуващите идват тук през зимата и лятото: през топлия сезон те се наслаждават на гледките, а през студения сезон също карат ски.

Какво да вземете предвид. За удобно и безопасно пътуване до Алеч се нуждаете от удобни и топли обувки и дрехи.

По-добре да се присъедините към туристическа група. Повърхността в планината е доста хлъзгава, има опасност от нараняване поради небрежност. Опитни водачи ще могат да окажат първа помощ и да ви помогнат да стигнете до медицинския център.

Скалата Тролтунга, Норвегия

Нарича се още „език на трол“. По красота и мащаб той е подобен на съседа си – скалата Прекестолен. Дълъг перваз на планината Скегедал се издига над езерото, а от наблюдателната площадка се откриват фантастични гледки към скалите и огледалните води.

Ако не ви достига адреналин, стягайте раница за туризъм и отидете в Норвегия за щури емоции и зрелищни снимки.

От Осло или Берген първо ще трябва да стигнете до град Ода с автобус. От там – с такси до село Тиседал. Тук ще започнете изкачването си до Тролтунг. Дължината на маршрута е 12 километра, пътят само до върха ще отнеме около 5 часа.

Най-благоприятното време е от юни до средата на септември. През останалото време изкачването до „езика на троловете“ може да бъде опасно.

Какво да вземете предвид. Пътят до наблюдателната площадка е дълъг и труден на места, затова се погрижете за удобни и топли обувки и дрехи.

Блу Лагун Резорт, Исландия

Популярният геотермален курорт е уникална местност. Млечно-сините води са заобиколени от втвърдена лава, температурата им достига 40°C, а съставът е богат на минерали. Дъното е покрито с бяла глина, която се добавя към маски и продукти за грижа за кожата и косата .

Комплексът разполага със сауни и бани. Много хора идват тук със здравни цели, така че има и клиника за посетители, където можете да се консултирате със специалисти.

Лагуната се намира на 38 километра от Рейкявик. Можете да стигнете до него с такси, редовен автобус или с туристическа група.

Природният спа център посреща посетители през цялата година.

Последно
Не пропускай