На коя възраст интимността носи максимално удоволствие на жените

Оказва се, че интимността доставя най-голямо удоволствие на хората след 60 години. Изследванията показват, че 66-годишните са най-удовлетворени в леглото и това е логично.

Осмото годишно проучване на необвързаните в Съединените щати установи, че жените достигат своя връх по отношение на удоволствието от секса на 66, а мъжете на 64, според интервюта с повече от 5000 души.

Сексуалните терапевти вече коментираха невероятната статистика, отбелязвайки, че правенето на любов е по-приятно за мъжете и жените над 60 години, тъй като тази възрастова група е по-опитна, знае от какво има нужда и няма комплекси по отношение на разширяването на собствената си сексуалност.

Има широко разпространена гледна точка, че хората получават истинско удоволствие от интимността преди и след 20 години. Ако вземем показателя за броя на партньорите и интимните сесии, тогава можем да се съгласим с това твърдение. Но що се отнася до удовлетворението от правенето на любов, максималният пик се отбелязва след 60, въпреки факта, че много хора са убедени, че на тази възраст вече няма физическо привличане. Не толкова отдавна друго социологическо проучване показа, че за повечето жени любовта след 70 е по-голямо физическо удоволствие, отколкото когато са били между 40 и 50.

„Много хора след 60 се разделят с всичките си комплекси и се разкрепостяват“, казват специалистите. – Това важи особено за самотните хора, тъй като те вече са имали дълга връзка, а сега са решили да изпитат усещанията, от които са били лишени в брака. Много дълго време искаха да опитат нещо специално, но когато са със съпруга си, това им е било трудно. Самотата премахва ограниченията и позволява да се наслаждавате на мига максимално.

Последно
Не пропускай