На какви изисквания трябва да отговаря съвременното бельо за бременни и кърмачки?

Модерното бельо за бременни и кърмачки ще ви изненада не само с комфорта си, но и с прекрасния си външен вид. Разбира се, това съвсем не означава, че трябва да се спрете на първата възможна опция и да не помислите за някои важни аспекти при избора, които да ви гарантират максимално удобство по време на този толкова специален етап от живота ви – бременността и отглеждането на бебето.

Затова днес ще поговорим за това как да изберем правилното бельо за бременни и кърмачки.

По време на бременност кожата става особено деликатна, така че е важно да заложите на такива продукти за бременни, които са създадени от естествени материи и са нежни и приятни на допир.

В никакъв случай не купувате спонтанно от съмнителни пазари, а залагайте само на надеждни магазини, където се предлага качествено бельо за бременни жени. Разбира се, изборът на всеки вид бельо има свои собствени нюанси.

Преди всичко, бъдещата майка се нуждае от:

  • Комфортни сутиени
  • Долно бельо, което не притиска стомаха
  • Поддържащо бельо за в по-късните месеци от бременността. Ако една жена има склонност към разширени вени, тогава непременно трябва да обърне внимание на специалните компресионни чорапи или чорапогащи.

Сутиен за бременни

Удобният сутиен е задължителен елемент от облеклото на бъдещата майка. По време на бременността гърдите на жената могат да увеличат драстично  своя размер, което, при липса на надеждна подкрепа, би довело до загуба на тяхната форма и образуването на стрии.

Ето защо, лекарите препоръчват на бременните жени винаги да носят сутиен – това важи дори и за тези, които преди зачеването са можели да минат и без него. При едно значително наедряване на гърдите, сутиенът не бива да се премахва дори през нощта.

Как да изберем правилния сутиен? 

Първо, той трябва да е с подходящ размер, така че да поддържа гърдите, но не и да ги притиска. Най-добре би било ако чашките да са безшевни и еластични.

Второ, сутиенът трябва да има широки каишки и удобни многостепенни закопчалки. От материалите, за предпочитане са сутиените от 100% памук. Моделите, изработени от специална еластична материя, също са приемливи.

Долно бельо

С нарастването на корема може да се наложи носенето на специални гащички за бременни (може да прегледате предложенията на pipilota.bg).

По принцип за бъдещи майки са на популярни два вида гащички – мини и макси. Първите наподобяват силно на стандартните, но са направени така, че да могат да се носят под корема. Вторите са широки отпред и имат еластични вложки или специални крепежни елементи отстрани, които позволяват регулиране на размера.

Изборът на конкретен модел зависи главно от индивидуалните нужди и продължителността на бременността. През първия и началото на втория триместър можете да ползвате и обикновено долно бельо. В по-късните етапи или при бързо нарастване на корема може да потърсите специализирани модели.

Препоръчително е бъдещите майки да купуват бикини само от естествени материи – предимно памук. Той ще осигури необходимият достъп на въздух до кожата и същевременно няма да ви ограничава в движенията. Това е особено важно за жени, които карат проблемна бременност. Те трябва да прибягват до избора на бельо с още по-голямо внимание.

Последно
Не пропускай