На 29 юни, Международният форум „Заедно срещу сколиозата“ събира на едно място световни специалисти, пациенти и техните семейства

Събитието цели да повиши информираността за заболяването - сколиоза и да подкрепи всички, страдащи от него чрез безплатни диагностики и консултации

В края на този месец – 29 юни, ще бъде реализиран Mеждународния форум „Заедно срещу сколиозата“. Той ще се проведе в Международното Висше Бизнес училище и е с напълно безплатен достъп. През целия ден събитието ще включва богата лекционна програма, която ще помогне на всички гости да научат повече за сколиозата и превенцията на гръбначното здраве.

Сред темите, които ще бъдат засегнати в лекциите и дискусията от топ специалисти от България и чужбина, са:

  • „Гръбначно здраве за пациентите“;
  • „Генетични фактори, повлияващи здравето на опорно-двигателния апарат“;
  • „Социална закрила при пациентите с ТЕЛК – новости и предизвикателства“;
  • „Сравнителен анализ на честотата на гръбначните изкривявания при подрастващите през 2009 и 2021 година“;
  • „Стъпките за осъществяване на Национална кампания за скрининг на гръбначните заболявания в училищата“;
  • „Ползата от коленната поза на седене“;
  • „Консервативно лечение – Шрот терапия“;
  • „Корсетолечение при сколиоза“;
  • „Оперативно лечение на сколиозите – защо и кога?“.

Освен лекции, дискусионен панел и методи за лечение, организаторите са предвидили специалното участие на Валерия Георгиева и Никол Оташлийска, които ще споделят своите пациентски истории и как те са се преборили със сколиозата. По време на събитието ще има и изложбена зона с различни брандове, услуги и продукти, които са полезни за пациентите със сколиоза и техните близки. Различни специалисти ще се погрижат за безплатни диагностики и консултации на място.

Зад каузата – повишаване на осведомеността за заболяването и изграждане на едно обединено и подкрепящо общество, застават Scolio Centar Bulgaria – екипът на центъра ще извършва безплатна диагностика на ходилата; минерална вода Девин – брандът ще съдейства за добрата хидратация на всички участници; Допелхерц, които са подготвили специални подаръци за гостите за подсилване на имунитета и в грижа за цялостното им здраве; Scolidoc – комплект за лечение и превенция на сколиоза използван от физотерапевти; Хедеф Спайн – бързоразвиваща се компания за изработка на корсети с материали от най-ново поколение; Столето – производител на ергономични коленни столове за активно седене; MindNet+ – създатели на уебсайт на събитието; Photocorner.bg – фото будка, която ще се погрижи да запамети всички важни моменти от Форума.

Silviya-Gordeeva-osnovatel-na-Fondatsiya-ZHivot-sas-skolioz Организатор на Форума са Фондация „Живот със сколиоза“ и нейният основател – Силвия Гордеева, чиято лична битка със сколиозата я вдъхновява да помага на повече семейства в тяхната борба с гръбначните изкривявания.

Събитието се реализира с подкрепата нa Acibadem Здравни Услуги, а за организацията съдейства агенция Алтърнатив Адвъртайзинг. Международен форум „Заедно срещу сколиозата“ е с напълно безплатен достъп, препоръчително е да се направи предварителна регистрация в сайта.

Всички желаещи да посетят събитието, могат да го направят на 29 юни 2024 година от 9.30 до 17.00 часа в Международно Висше Бизнес училище.

Повече за Международен форум „Заедно срещу сколиозата“

Facebook профил на събитието:

https://www.facebook.com/togetheragainstscoliosis

Facebook Еvent:

https://www.facebook.com/events/732807709057583

Сайт на Фондация „Живот със сколиоза“

За контакт с медиите:

Светослава Давидова: s.davidova@alternative.bg, 0884 802 806

Петра Войнска: p.voynska@alternative.bg, 0882 473 104

Последно
Не пропускай