Мъжете си падат по търпеливи жени

Спасението идва след търпението – това е стара библейска мъдрост. Трудно е да се придържаме към тази сентенция в динамичното и натоварено време, в което живеем.

Много често ежедневни примери потвърждават, че мъжете са по-търпелия пол, а търпеливостта е качество на здравомислещите хора.

Мъжете са от Марс, а жените от Венера и съответно на това психологическите изследвания сочат, че мъжкия и женски мозък функционират по различен начин. Има безкрайно много примери, в които мъжете и жените са с различни мнения и позиции по един и същ въпрос.

Настоящата публикация има за цел да повиши чувството за толерантност у жените. Не казваме, че трябва да копирате мъжкото поведение, а да научите как да бъдете по-търпеливи чрез реалните примери, които ще ви представим.

Вижте защо призоваваме към сдържаност жените във всяка една ситуация.

Мъжете могат да чакат дълго за това, което искат да получат. Един мъж ако истински харесва една жена може да я ухажва и да я чака с години. Мъжете действат спокойно и премерено, което преведено на женски език означава незаинтересовано.

Когато една жена, харесва даден мъж, ще намери най-бързия начин да покаже какво мисли, но ако нищо не се случи като лисица с подвита опашка ще си тръгне. Жените бързо се влюбват и лесно се разочароват, защото правят прибързани изводи.

Факт е, че дамите искат нещата да се развиват по-бързо и са по-малко търпеливи в сравнение с мъжете. От друга страна мъжете малко по-трудно взимат решение и не могат да правят по няколко неща едновременно и може би от там идва тяхната търпеливост.

Съвет: Бъдете търпелива жена, защото мъжете обичат такива жени. Господата имат нужда от повече време за да започнат да действат и да вземат правилното решение.

Жените са по-емоционални, по-импулсивни и по-избухливи от мъжете. Жените обичат да мрънкат и да се оплакват. Когато жената е ядосана от проблема наречен мъжка незаинтересованост не спира да говори, да се кара и в един момент осъзнава, че спори сама със себе. А след скандала е склона да изпадне в депресия.

Всъщност проблема е в женската колебливост. Жените обичат много неща и искат всичко да стане веднага и често са изправени пред въпроса едното или другото е по-добро. Докато мъжът иска само едно: да бъде уважаван и обичан от жената до него.

Съвет: Мъжете на външен вид показват, че нищо не се е случило, а жената кипи от емоции. За да реагирате спокойно на случващото се трябва да премълчите за известно време. Ще видите, че нещата ще се подредят благодарение на това, че сте били сдържани.

Ето още един пример, който показва, че голямото търпение, което проявяват мъжете в много ситуации е дразнещо за жените. Често се сърдите, че вашия приятел прекарва повече време на работа и с приятелите си, отколкото с вас. Спокойно, ще дойде момента, когато той ще ви включи във всички бъдещи планове след като покаже, че вие сте умна и търпелива жена. Със сигурност много жени се питат как да затворят очи пред това, че той не им обръща внимание.

Съвет: Бъдете толерантни към всичко, което е позволено. Покажете колко сте толерантни с чувството за хумор. Търпението ще доведе нещата до успешен край, защото мъжете си падат по търпеливи жени.

От всичко казано до тук можем да извадим поука, че търпението, ще ви направи по-уверени. По принцип губенето контрол и търпение може да ви вкарва в неприятни ситуации.

Да спазваме божествен принцип „Търпение-спасение“ съветва и френския писател Балзак, според, който всяка сила е постигната със сила и търпение. Търпението е силно изпитание кое ще провери дали може да преодолеете недоволствата, които имате.

Но в никакъв смисъл не означава да се примирите с несправедливите неща.

Последно
Не пропускай