MP3 плейърите – малки, удобни, функционални

Чуем ли за Mp3 файлове, няма как да не се сетим и за Mp3 плейърите, които бяха толкова популярни в близкото минало. Помните ли ги?

Едно такова устройство с миниатюрен дисплей и слушалки, което възпроизвежда аудио файлове.

Много неща се промениха оттогава – смартфоните ни предоставиха достъп до огромен брой опции и много устройства като аларми, календари, калкулатори и хронометър отидоха в забвение. Но Mp3 плейърите продължават да съществуват. Защо ли?

Предимствата на MP3 плейърите

Едно от най-големите им предимства е, че са фокусирани изключително върху възпроизвеждане на музика, естествено – в Mp3 файлове. Именно тук се крие отговорът на въпроса защо те не изчезнаха напълно. Най-хубавото в този случай е, че процесът по теглене на MP3 файлове от мрежата е супер лесен и удобен.

Малки, удобни, функционални

Замислете се за какво използвате смартфона си. Вероятно всеки човек би могъл да изброи поне десетина функции, че дори и ще има още предложения към производителите за по-нататък.

Зависимостта тук е следната – колкото повече функционалност се нуждаете, толкова повече различни компоненти ще трябва да инсталира производителят в случая, а нека не забравяме, че физическият размер на смартфона директно зависи от това. Но тъй като всеки човек има свои лични нужди, компаниите трябва да търсят компромиси, за да направят така, че хардуерните и софтуерни възможности да отговарят напълно на изискванията на повечето от потребителите.

Например, за да стартирате видео и мобилни игри, дисплеят трябва да разполага с определено съотношение на страните и да има съответните софтуерни опции. В противен случай картината ще изглежда изкривена или непълна. Това често се случва, когато приложенията се стартират на монитори с нестандартен диагонал – някои зони от изображенията не се показват добре на екрана и изглеждат все едно са извън него.

За не възникват подобни проблеми или поне да не са толкова чести, производителите на смартфони са принудени да определят и разработват конкретни стандарти в своята област и стриктно да ги спазват. От една страна, такива ограничения възпрепятстват развитието на мобилни устройства, но от друга страна, те могат да постигнат баланс, който да удовлетвори широк кръг от клиенти.

Но унесени да възлагаме колкото се може повече функции на смартфоните си, често пъти забравяме едно – колкото по-просто е едно устройство, толкова е по-функционално и издръжливо то.

MP3 плейърите са жив пример за това  –  при тях всичко е много по-просто, защото те изпълняват една единствена функция и не се нуждаят от допълнителни екстри. Самият MP3 плейър заема приблизително същото пространство каквото и навитите добре слушалки. Невероятната му компактност, както и популярността на  формата /Mp3 файлове/ го прави идеалният избор за активни спортове, за работа, въобще за всяка една част от нашето съвременно ежедневие.

Изключително издръжливи

Освен това, MP3 плейърите са оборудвани със сравнително малки батерии, които същевременно издържат доста дълго време. Малкият дисплей е страхотен – натоварването върху него е оскъдно, така че по-голямата част от енергията се изразходва за възпроизвеждане на музика, при това тя се изразходва много икономично.

Ако харесвате музика, но автономността на смартфона е лоша, специализираният MP3 плейър ще ви помогне да убиете с един куршум два заека – от една страна ще намали натоварването на вашия мобилен телефон, а от друга ще ви осигури дълги часове музикална наслада. Само се заредете с достатъчно количество от любимата си музика и я конвертирайте в Mp3 файлове.

Последно
Не пропускай