Модулни кухни за всеки стил и интериор – правилното решение за вас

Когато мислим за кухнята, вероятно в главата ни изскачат асоциации, свързани с готвене, кафе, кулинарни журнали и приятно прекарано време със семейството около трапезата. Но, за да постигнем всичко това и действително да се насладим на времето си, прекарано в кухнята, първо следва да я създадем.

Затова и сме тук днес – сметнахме, че бихме могли да ви дадем ценен съвет по отношение на интериора и дизайна. Ако сте решили да вдъхнете нов живот на старата си кухня или сте новодомец и тъкмо ви предстои щателно обзавеждане на жилището, то сте попаднали на правилното място. Точно за вас имаме няколко идеи, които положително ще ви помогнат бързо да се сдобиете с мечтаното жилище.

Започвайки от кухнята, ние ви предлагаме да обърнете внимание на модулни кухни. Тези интериорни решения са изключително успешни в случаите, когато предпочитате да се спрете на готов модел кухня, вместо да проектирате съвсем нова такава от нулата. Но това никак не означава, че ще сте ограничени от избора – напротив, изобилства от модулни кухни във всякакви стилове и цветове. Така лесно ще допълните интериора си с мебел, която съвсем точно да приляга на останалата част от дизайна на жилището.

Съветваме ви да подходите изключително персонално, що се отнася до това кои именно модули да подберете за своя дизайн. Съобразете това с времето, което прекарвате в кухнята, както и с функционалностите, които искате да притежава тя. Ако сте почитатели на храненето навън, то тогава бихте могли да се обзаведете със сравнително по-малък брой елементи от модулни кухни – липсата на необходимост от много място за работни плотове и шкафове, които да съхраняват уредите ви, обезмисля интегрирането на твърде много мебелировка в помещението.

Друга хубава новина е, че разнообразието на модулни кухни в цветово отношение ви дава възможност да съобразите и останалите си кухненски елементи. След като сте избрали шкафовете, чекмеджетата и етажерките, които да обзаведат стаята ви, е време да пристъпите и към трапезарната маса и столовете. Съчетайте ги в сходни цветове с тези на модулната кухня – така постигате синхрон и хармония, които със сигурност ще спомогнат в това да се чувствате уютно и на място в дома си. Всички модулни кухни биха могли чудесно да се пригодят така, че да са максимално функционални, когато приготвяте следващото си кулинарно ястие. Ако желаете кухненските ви уреди да са на „една ръка разстояние“, заложете на Г-образна форма при подредба на компонентите. Ако пък държите да оставите максимално пространство от стаята свободно, тогава ги подредете в линия и се сдобийте с права кухня. Изборът и вкусовете са изцяло ваши, а изборът на модулни кухни ви дава правото и възможността наистина да се осланяте на вдъхновението и въображението си.

Последно
Не пропускай