Микроблейдинг – иновация в разкрасителните процедури

Какво е микроблейдинг?

Микроблейдингът  е една от съвременните иновации в полуперманентния грим на веждите.

По-конкретно, микроблейдингът е ръчна техника, която предлага възможност за изработване на много тънки нишки, идентични по кривина, консистентност и цвят с естествения вид на веждите.

Процедурата същата ли е като при микропигментацията?

Не, не е същата. Това обаче е подобна техника, като пигментът се въвежда в базалната мембрана, която разделя епидермиса от дермата, достигайки дълбочина, която варира в зависимост от дебелината на кожата, между 0,3-1 mm.

Каква е разликата между микроблейдинг и микропигментация?

Микропигментацията се извършва със специална игла, която въвежда пигмента чрез микропулсациите, произведени от уред, подобен на този, използван за направата на козметични татуировки, към който е прикрепен дермограф. Изтеглените нишки не могат да бъдат извити и не остават толкова фини поради дифузията в кожата на пигмента, дифузия, причинена от вибрацията на уреда. С течение на времето, поради тази дифузия на пигмента, микропигментацията ще се превърне в татуировка, тоест ще бъде маса от неприятно изглеждащ пигмент.

Микроблейдингът използва устройство, към края на което е прикрепен много фин микролам (микроламът съдържа серия от игли, които проникват в повърхностния слой на дермата и през пространствата между тях се въвежда пигментът). Острието е изработено от хирургическа неръждаема стомана и с този метод могат да се създадат изключително фини линии във веждата, като естествени нишки, и резултатът може много лесно да се оприличи на абсолютно естествена вежда.

Поради големият интерес към тези нови разкрасителни процедури, все по-често в Интернет се търси „обучение микроблейдинг цена“, тъй като има много желаещи да започнат кариера в тази област. За хората, които тепърва искат да специализират в областта, най-логичният съвет би бил да комбинират обучението по микроблейдинг с курс миглопластика, така че да предложат по-всеобхватна услуга на потенциалните си клиенти.

Какви са предимствата и недостатъците на процедурата по микроблейдинг?

Предимства

Процедурата продължава между 12-24 месеца, в зависимост от типа кожа и начина на слединтервенционната грижа, но и ежедневната грижа (за мазна кожа нишките издържат около 8-12 месеца, за нормална, смесена или суха кожа около 12-18. За да имате по-висока устойчивост, трябва да се избягва продължителното излагане на слънце и използването на ежедневни кремове с минимален SPF 30, като се избягва ензимен пилинг в областта на веждите и разбира се насрочване на консултация 6 месеца след процедурата, да се прецени състоянието от специалист.

Сравнително кратката продължителност е предимство, защото с течение на времето остаряването постепенно променя симетрията на лицето и косвено на веждите. Модата също е променлива и дори личните вкусове.

Това е минимално инвазивна процедура (микрофламата достига до епидермиса, а не до дермата, където се намират космените фоликули, така че рискът от унищожаването им е нулев) и безболезнена (усещането е по-скоро свързано с дискомфорт).

Създава се ефект на мезотерапията (в кожата се образуват микроканали и ефектът на мезотерапията има тенденция да заздравява тъканта, доставяйки важна доставка на хранителни вещества от кръвта към космените фоликули или, по-просто, вече съществуващите косми ще имат ускорен растеж).

Недостатъци

За някои хора относително краткият живот на ефекта от процедурата с микроблейдинг може да бъде недостатък, процедурата трябва да се повтаря средно на 18 месеца, което предполага нови разходи.

Поради различния начин на заздравяване на кожата и разликите от един човек на друг, съществува и рискът задържането на пигмент да бъде ниско както при първата интервенция, така и при ретуширане (сесията за ретуширане се прави един месец след първата интервенция), като е необходима (но много рядко) 3-та сесия, която налага допълнителни разходи и трябва да се поема от началото на интервенцията от лицето, което иска корекция на веждите чрез микроблейдинг.

Процедурата не може да се извършва за хора, които имат дебели и плътни косъмчета във веждите, защото ще се вижда грозно разликата между естествените косми и нишките, изтеглени с микролам.

Последно
Не пропускай