Миглена Начкова: Вярвам най-вече в себе си

„Кукли на конци, откраднати животи, а щастието се измерва в банкноти“ – това е част от песента LА Familia, която изпълнява Миглена Начкова. За разлика от реалнатата героина в песента, която понякога не вярва на очите си, истинската Миглена Начкова – Меги най-много вярва в себе си. Работила е като репортер, редактор, тв. водещ, участва с епизодични роли в различни филмови продукции, а в момента е кастинг режисьор, който не спира да пее и да репетира без да си поставя стилови рамки.

На фона на своята дълга, богата и пъстра биография, 28-годишната Меги смело сподели, че най-добрият метод за реализация в България е създаването на точните връзки с точните хора, който тя не обича да прилага, защото е от хората, които могат да разчитат на личните си възможности. Въпреки сценично откритите области в които Меги твори, предпочита да работи зад камерата.

Опиши творческия си път с няколко изречения.

Абсолютен хамелеон съм. Била съм репортер, редактор и водещ в различни медии, а към момента съм на свободна практика в сферата на киното, рекламите и музикалните клипове. В повечето случаи в ролята на кастинг-режисьор, но понякога имам възможност да съм асистент-режисьор и да координирам снимачния процес. Междувременно пея, от 6-годишна, но по-скоро като хоби.

Какво прави един кастинг режисьор?

Зависи от човека и желанието му за работа. Обичам да участвам в цялостния процес на кастинга: избор на подходящи лица спрямо референцията на режисьора; организация и заснемане на кастинги по роли; осигуряване на одобрените за всяка роля актьори и работа с тях на терен.

Ако трябва да избираш между трите, на кое би се спряла – режисьор, актриса или певица?

От малка имам непреодолима сценична треска, което винаги ми е пречело да развия сценичната си кариера. Така че бих казала, че се чувствам по-добре „зад камерата“ по време на работа и в звукозаписното студио, когато искам да правя музика.

Идол?

Вярвам в личните възможности на хората и ме вдъхновява всеки, който превръща мечтите и думите си в дела.

Две песни (Искам и La Familia), два различни стила на музика?

Всъщност само две имат клипове. Иначе може да се каже, че почти всяка от песните ми през годините, е изпята в различен стил. Не съм от изпълнителите, които си поставят стилови рамки. Работя с различни бийтмейкъри и музиканти, и пея върху всеки инструментал, който ме вдъхнови. За 2015-та готвим няколко идеи, отново в различни стилове, като някои от замесените в тях са COOH и Ogonek, с които пеех drum’n’bass преди точно 10 години; Basscatz и други интересни колаборации.

Каква музика харесва българската публика?

Тя е толкова многопластова, че няма как да определя каква музика харесва. Професионално погледнато мисля, че през последните 2-3 години екипът на „Монте“, например, избухна с продукция на високо ниво – и като бийтове, и като лирики.. клиповете им също са много добри, работила съм с тях. Аз лично много харесвам и Бalkansky.

В песента „LА Familiaказваш, че си имаш всичко. Какво те прави щастлива?

Концепцията на „LA Fаmilia“ е продиктувана от сюжета на сериала „Фамилията“, за който е създадено парчето. Реално героинята ми там няма много общо мен самата. Правят ме щастлива много неща: любовта, семейството, приятелите, природата, пътуванията, сноуборда!и какво ли още не..

Коя е най-често използваната дума в твоето ежедневие?

Старая се да намаля употребата й, но за момента е „аз“.

Имаш ли тайна формула за успех или правило, което те води в живота?

Формулата за успех в Бъглария е създаването на точните връзки с точните хора (в това число роднинските връзки са злато). Аз лично трудно си налагам този метод на реализация и ми е доста неприятен. Правилото, което опитвам да си наложа е да не вярвам на празни обещания, а да вярвам най-вече в себе си – в личната преценка и способностите ми.

Снимка: кадър от песента Искам (feat. Alex P & Gem) – личен архив

Последно
Не пропускай