Месец февруари носи радост

Всички се радват на идването на февруари, дори и онези които не обичат студената зима.  Фактът, че това е единственият месец в годината с по-малко дни действа успокояващо. Самата мисъл, че нещо бързо ще свърши, кара хората да се радват на неусетно отминаващите февруарски дни. Месец февруари наистина носи радост, а само вие трябва да обърнете малко повече внимание на случващото се около вас.

Празници и подаръци

Безспорно, февруари остава най-празничния и най-романтичния месец, заради деня на влюбените и празника на виното. А когато има много празници има и подаръци, които правят февруари още по-желан месец. Февруари официално е обявен за месец на любовта и хубавото вино. Така че не мислете кой от двата празника ще отбележите.  Ако имате половинка изненадайте я с мил жест в името на любовта, а ако не  с чаша вино и приятели празнувайте Св. Трифон.

Всъщност защо да не излезете от вкъщи с мисълта, че точно на този празничен ден ще срещнете голямата любов?

Нали чудесата се случват на тези, които вярват в тях?

Куп именни дни

Когато сме на тема празници през февруари имен ден имат Радост, Радостин, Радослава, Радина, Трифон, Валентин, Валентина, Симеон, Симона, Мона, Жеко, Желязко, Доротея, Искра, Искрен, Пламен, Пламена, Светла, Светлана, Светозар и други хора с подобни имена. Както знаете за имен ден няма нужда от покана, така че има още един повод за празнуване и радостни мигове.

И неслучайно жените с „радостно“ име имат имен ден точно през февруари.

Ски, кънки и пързалки

За любителите на зимните спортове снежния февруари е красиво преживяване. За тях времето прекарано на планина се превърща в незабравими спомени за цял живот. Студените снежни дни са истинска наслада за скиори, сноубордисти и обичащите планинския релакс. А останалите също могат да се забавляват и да покарат кънки на градските ледени пързалки.

Пухкав сняг и слънчево време

Над 300 дни в годината има слънце. Понякога температурите през втория месец от годината са минусови, а понякога пролетни. Ту сняг, ту малко слънце – така се редуват февруарските дни. Но най-чудни са дните през февруари, когато студеното слънце посребрява снега. Рядко имате възможността едновременно да се радвате на пухкавия сняг под краката и слънчевото време.

Най-краткият месец в годината

Февруари е единственият месец в календара с по-малко дни. Всички ги радва фактът, че този месец ще мине бързо, дори ако прогнозите предсказват опасни снеговалежи и виелици.

Всъщност в стария календар февруари е известен под името Малък Сечко, защото има по-малко студени дни от януари (Голям Сечко). А след успокоителния факт, че късия февруари ще мине бръзо, идва и предвестника на пролетта – цветният март.

Последно
Не пропускай