Мебели от масивно дърво – какви предимства имат?

Преди Индустриалната революция хората масово са използвали мебели от масивно дърво. С течение на времето, изборът на материали значително се е увеличил – вече в много случаи се използват например стомана, стъкло, алуминий или пластмаса. Всички те са полезни и имат своя принос, но масивното дърво остава най-добрият производствен материал в мебелната индустрия. Неговата красота създава неостаряващи, вечни шедьоври.

От фотьойла в хола до трапезните столове, мебелите от масивно дърво комбинират здравината със съвременен стил и класа. Ползите от тях са всеобхватни, което е и причината да се утвърди култовият им статус сред любителите на мебели. Какви обаче са точно предимствата на тези мебели от масивно дърво?

На първо място, мебелите от масив са издръжливи и дълготрайни. За разлика от някои други мебелни материали, масивът е много устойчив и се нуждае от малко поддръжка. Една уникална характеристика на масивната дървесина е способността й да издържа на вредни въздействия. Независимо дали става дума за разлети течности или надрасквания, масивната дървесина има особена устойчивост. Поради това свое качество тя е идеалният избор за хора, които желаят дълготрайни мебели. Независимо от вида си, мебелите от масивна дървесина създават усещане за здравина и със сигурност издържат изпитанието на времето.

В качеството си на производствен материал, масивът притежава по-голяма стойност от останалите в категорията. Благодарение на високата си издръжливост, мебелите от масивно дърво предлагат най-доброто съотношение между цена и качество. Всъщност, цената на масивните дървени материали обикновено е по-висока в сравнение с другите, но дългосрочните ползи със сигурност надвишават разходите. При повечето мебелни материали качеството и стойността намаляват с времето. Това обаче не се отнася за масивната дървесина – тя позволява да се създават вечни шедьоври.мебели от дърво

Следващото предимство на масивната дървесина е нейната универсалност. Мебелите от този материал имат способността да се съчетават с всеки дизайн. За разлика от други мебелни материали, мебелите от масивно дърво се вписват в почти всеки интериор, което ги превръща в най-универсалния мебелен материал. Дървените мебели добавят стойност към красотата на вашия дом и пренасят усещане за свързаност с природата.

Мебелите от масивно дърво се предлагат в няколко разновидности и тонове, които спокойно пасват на всеки домашен стил. Предлагат се с различни влакнести структури и повърхности в зависимост от вида и обработката. Масивната дървесина има завладяващи характеристики, което позволява на отделните производители да придават уникални черти на мебелите според предпочитанията на клиентите си. Достъпни са множество дизайни и стилове за мебелите от масивно дърво, което дава воля на разнообразието.

С течение на времето, мебелите от масивна дървесина лесно се модифицират с цел удължаване на техните полезност и живот. Старите мебели лесно могат да се освежат и обновят чрез лека дообработка като например боядисване или шлайфане, което при повечето други материали не е възможно. Винаги можете да изберете и подходящ препарат за поддръжка – например масло за дърво, пчелен восък, полираща вакса и други подобни.

Не на последно място, мебелите от масивно дърво са елемент красота и елегантност в интериора. Освен че променят естетиката на помещенията, масивните мебели придават на дома елегантен и очарователен вид. Допълнителни свойства са топлината и уютът, които свързваме с тях.

За производството на мебели „Еврика“ се отнасят всички изброени предимства на естествената дървесина. Фирмата предлага широка гама от продукти за обзавеждане на всякакъв тип помещения. Фабрика за мебели „Еврика“ изработва продуктите си от естествени материали – предимно череша, дъб, бук и липа. Това е подходящо място за истинските ценители на мебели от масивно дърво. Посетете сайта на фирмата за да разгледате продуктите – www.evrika.bg

Последно
Не пропускай