Лесни начини да активирате метаболизма си

Понякога имате от онези дни, когато чувствате, че метаболизмът ви работи срещу вас. Колкото и да се опитвате да свалите килограми, вие качвате и знаем, че всичко се свежда до вашия метаболизъм. Смята се, че 90% от американците страдат от метаболитни разстойства, според Националното проучване за изследване на здравето и храненето. Ако и вие страдате от такова нормално ще е ако имате бавен метаболизъм.

 

Сега има много фактори, които водят до забавяне на скоростта на метаболизма, включително генетиката и начина на живот. Въпреки че не може да направите нищо за вашите гени, определено можете да направите промени в начина си на живот, които да помогнат за засилване на метаболизма на тялото ви. Така че, предвид всичко казано, ако искате да влезете във форма и да бъдете здрави, тогава продължете да четете, защото ще видите някои лесни и бързи начини да стимулирате метаболизма си.

  1. Хидратиране

Пиенето на много вода има много предимства, сред които са изчистване на всички токсини от тялото ви и поддържане на кожата ви блестяща и здрава. Има и друго предимство: засилва метаболитната система. Приемът на вода се счита за решаващ за метаболизма, тъй като водната молекула H2O е необходима за метаболитната реакция, която отнема много време.

  1. Здравословна рутина за сън

Сънят и почивката са важни за отпускането на вашите мускули, ум и тяло, но също така са полезни за вашето метаболитно здраве. Ако не си почивате достатъчно, тялото ви наблюдава повишено количество оксидативен стрес и хормонален дисбаланс, което може да има значително отрицателно въздействие върху скоростта на метаболизма ви. Ето защо, когато хората започват своето пътуване с цел отслабване, лекарите препоръчват поне осем часа сън, за да се постигнат целите без никакви неуспехи.

  1. Добре балансирана хранителна диета

Здравословното хранене е ключът към метаболитното здраве. Вашето тяло е устроено така, че се нуждае от всякакъв вид хранителни вещества. Ако пропуснете един, тогава се сблъсквате с недостатъци, което води до медицински проблеми като например диета с нисък прием на калций – може да доведе до ранна поява на остеопороза, или диета без протеини може да доведе до мускулна загуба. По същия начин, когато става въпрос за вашето метаболитно здраве, можете лесно да го постигнете, като включите добре балансирана диета, която се състои от сложни въглехидрати, ненаситени мазнини, протеини и, най-важното, зеленчуци.

 

Ето как да станете здрави и да засилите метаболизма си.

Последно
Не пропускай