Лесен начин да се отървете от целулита и да имате прекрасна кожа

Най-големият орган в човешкото тяло е кожата, а това често се пренебрегва. Но именно кожата е отговорна за премахването на около килограм токсини на ден и е един от най-важните органи за освобождаване на организма от всякакви вредни вещества.

Един от начините да се грижите за кожата си е да я почиствате.

Почистването на кожата със специални четки с естествен косъм има различни предимства, които включват:

  • Намалена поява на целулит поради повишена циркулация.
  • Премахване на мъртвите кожни клетки за по-гладка кожа.
  • По-добър мускулен тонус чрез преразпределение на телесните мазнини.
  • Премахване на запушените пори позволява на кожата да абсорбира по-добре хранителните вещества, от които се нуждае.

Ползите от сухото четкане на тялото са многобройни. Лимфата – течността, съдържаща бели кръвни клетки, които се борят с инфекцията, циркулира из цялото тяло в лимфните съдове като част от лимфната система. Лимфните съдове са свързани със стотици лимфни възли в тялото, които филтрират отпадъците, токсините и нежеланите вещества от лимфата.

Тази сложна система е отговорна за поддържането на добро здраве. Един от начините да поддържате лимфната си система здрава е химическото почистване на кожата. Това помага на лимфния поток ефективно през тялото и способства за отстраняването на токсините, които могат да причинят заболяване. Освен това сухото четкане помага за стимулиране на нервните окончания и засилване на кръвообращението.

Само 5 минути на ден

Сухото четкане за пет минути всяка сутрин ще помогне на тялото ви да изпита всички тези ползи за здравето.

За да започнете, купете четка с естествен косъм, а не от синтетични материали. Четкането на сухо трябва винаги да се прави, когато кожата е суха и преди душ.

То трябва да става с нежни кръгови движения, да започва от краката и да се придвижва към сърцето.

Единственото изключение е гърба, където почистването се извършва от шията надолу.

Първо глезените, след това долната част на краката, бедрата, корема, гърдите, гърба, ръцете, шията, лицето и скалпа – всичко трябва да се изчетка по същия начин.

Почистването трябва да бъде придружено от душ, за да се премахнат освободените токсини и мъртвите кожни клетки от тялото. Сухото четкане трябва да продължи пет до десет минути и за предпочитане сутрин, както и от шест до седем дни в седмицата.

Не е необходимо да ходите на спа център, за да помогнете на кожата и тялото ви да станат по-здрави. Пет минути ежедневно почистване у дома ще помогнат на лимфната ви система да работи правилно и ще поддържа кожата ви жизнена и еластична.

Последно
Не пропускай