Коя е най-добрата възраст за раждане

Възможността да се раждат деца е голяма благословия, дадена на жената от Бог. Да, не е лесно, но радостта, която децата й носят на една жена, не може да бъде заменена нито от успех в кариерата, нито от популярност на сцената или богатство. Именно в майчинството жената се реализира най-пълноценно.

Предимства на ранното раждане

Всъщност, природата е напълно безразлична към нашите „програми“: първо университет, след това изкачване по кариерната стълбица …

Многобройни проучвания показват, че жените, които раждат първото си дете на възраст под 25 години, са по-малко склонни към спонтанни аборти, а ранната токсикоза на бременността липсва или е лека. В повечето случаи раждането протича естествено, по-бързо и без усложнения, периодът на възстановяване след раждане е по-кратък. Природата се нуждае от млади майки – и не можем да спорим с нея.

Съвременната медицина смята, че първото дете трябва да се роди преди двадесет и пет годишна възраст. Ако решите да отложите раждането „за по-късно“ – това е ваш избор, но не отлагайте решението си твърде дълго.

Възрастта на бащата пък влияе на детето по различен начин. Статистиката показва, че мъжете над тридесет и шест имат по-надарени деца.

Също така, младите майки са много по-малко склонни да раждат деца с увреждания (със синдром на Даун, аутисти, с телескопия и др.), техните яйцеклетки се считат за перфектни. С други думи, младата възраст и правилният начин на живот са голяма гаранция за раждането на здраво дете.

Интервал на раждане

Разбира се, с едно дете има по-малко проблеми. Но това не е причина да останем само с едно дете. То определено има нужда от братя или сестри.

Страхувате ли се, че нямате достатъчно пари? Те винаги липсват. И това също не е оправдание.

Разбира се, говорим само за контролирано раждане на деца. Планирането на трябва да е компетентно. Как да определим оптималния интервал между ражданията?

Всеки знае, че по време на бременност и кърмене тялото на жената губи много минерали и витамини, особено калций и витамин D. Ето защо, като правило, постоянните прегледи при зъболекаря и приемането на витамини са много необходими. След края на храненето жената се нуждае от поне една година, за да възстанови минералния баланс в организма. Тоест, когато бебето ви стане на две-две години и половина, е настъпило времето да планирате следващата си бременност.

Случва се бременността да настъпи по-рано, когато не е била планирана. В този случай само съпругът и съпругата решават всичко. Или по-скоро съпругата решава, а съпругът се съгласява.

Твърде големите възрастови интервали между децата, обаче, прави безинтересно общуването помежду им. Те имат различни компании, различни игри, различни искания.

Ако се случи така, че децата са родени с интервал от пет или повече години, ще са необходими повече усилия от родителите, за да сближат децата.

Раждане на 40+ години

Годините си казват своето и бременността като правило протича по-трудно и хроничните заболявания на нейния фон могат да се влошат, а раждането често трябва да се стимулира или дори се препоръчва цезарово сечение. Ако една жена също така е натрупала наднормено тегло, тогава цезарово сечение не е лесно да се извърши, заради големия мастен слой.

Трябва постоянно да сте под наблюдението на лекар. Днес ултразвукът може да открие наличието на патологии на плода (и те, по-специално болестта на Даун, се срещат много по-често при жени в напреднала възраст!) На ранен етап и там вече е на жената да реши дали да роди на болно дете или не.

Ако при млади жени вероятността да имат дете със синдром на Даун е 0,1%, то при жени на възраст над четиридесет години е до 2%. Затова, правете всички необходими тестове, прекарвайте много време на разходки и Бог ще ви възнагради със здраво дете.

Жената без деца, като правило, трудно преминава през менопаузата, боледува по-често и изпитва психологически затруднения. Затова, ако ви е дадена от природата способност да зачевате и раждате, правете го!

Последно
Не пропускай