Кои са най-добрите менструални продукти

Месец след месец – десетилетия наред. Женската менструация е най-естественото нещо на света и въпреки това винаги е тема на разговор. За щастие, разказът се променя от срамно табу, предмет на дискурс, ориентиран към решение. И да се надяваме, че един ден това наистина ще стане най-естественото нещо на света в съзнанието на всеки! Всички познаваме тампони и превръзки. Но сега пазарът предлага толкова много страхотни алтернативи за менструиращи!

Устойчиви менструални продукти

Колкото и удобни да са традиционните инструменти за менструация, те създават и много отпадъци. Толкова много. Ето защо търсенето на устойчиви алтернативи е вълнуваща тема за стартиращи фирми и корпорации.

Освен това справедливостта се обсъжда отново и отново в този контекст. В крайна сметка темата неизбежно засяга почти половината от населението и по този начин гарантира, че разходите се правят едностранно. Продуктите за менструален цикъл не са евтини, но трябва да се купуват и от жени с ниски доходи и дори бедни жени.

Менструалната чашка

Този продукт предлага голям потенциал за пестене на отпадъци. При внимателна употреба малките еластични менструални чашки от медицински силикон или естествен каучук издържат до 10 години. Поставянето може да изисква известна практика, работи подобно на тампон.

Дамски превръзки за многократна употреба

По принцип те работят по същия начин като техните колеги за еднократна употреба: текстилните превръзки за многократна употреба абсорбират течност в мембрана и могат да се използват и с други продукти (напр. менструални чаши). След употреба обаче можете лесно да ги изперете и след това да ги използвате отново.

Менструалният панталон – периодично бельо

Почти като нормални бикини – но само почти! В решаващия момент бельото за специални периоди има абсорбиращ слой, който може да абсорбира доста течности. След употреба те просто се измиват. Вече се предлагат в наистина хубав дизайн!

Менструални гъби и меки тампони

Без мъх и многофункционални: С гъбите и така наречените меки тампони, спортни дейности, сауна или дори сексуален контакт са възможни без никакви проблеми. Няма видима лента и благодарение на меката природа почти не ги усещате.

Последно
Не пропускай