Кога съпругът може да се нарече страхливец

Да, за съжаление, има ситуации в живота, когато представителят на по-силната половина, защитникът, надеждата и подкрепата на семейството, се оказва просто … страхливец.

Съпружеска двойка живее без да забелязва сгъстяването на тъмните облаци, тегнещи над тях. Има съпруги, които напълно са забравили да включат в действие своята бдителност. Съпругът е наблизо, мислят си, че искрено ги обича. И изведнъж, неочаквана изненада –  той си е намерил друга жена. Предлагайки развод, той също така се осмелява да каже на жена си, че тя изведнъж е станала твърде добра за него. И ме не я заслужава. Има нужда от кучка.

Наистина ли е вярно, че днешните мъже нямат нужда от мили, грижовни и свестни съпруги?

Оказва се, че това не е така. Съпруг, който би могъл да каже това, просто се опитва да оправдае изневярата си. Можете спокойно да го наречете страхливец. Защото човек трябва да има смелостта да поеме отговорност за предателството и напускането на семейството. Само страхливецът, прехвърля тежестта на проблема върху жена си. В крайна сметка така си е по-лесно.

Истинските мъже се нуждаят от меки, мили жени, които олицетворяват женствеността. Те нито скачат от едно легло на друго, нито водят див живот. Често съпругът, който е напуснал своята сродна душа, получава заслужено просто едно копие на самия себе си. И тогава започва да съжалява, че е изтървал питомното, за да гони дивото. Но … късно!

Скъпи дами, пускайте без болка такива рицари. Един страхливец никога няма да ви защити или подкрепи. За него самият той си е най-ценното нещо и той все ще прехвърля отговорността за провалите в живота си върху раменете на своята нежна половинка.

Тук говорим само за онези мъже, които се страхуват да носят отговорност за действията си, които се страхуват да погледнат в очите и да кажат истината. Такива мъже заслужено могат да се нарекат страхливци.

Последно
Не пропускай