Кога караниците слагат край на една връзка

Няма двойка, която не се кара. Това се случва дори и при най-любящите хора. Конфликтите в двойката могат да бъдат от време на време или направо постоянни. Ако семейният живот „се върти“ само около тях, това е доста лош знак, който показва, че партньорите имат неразрешими проблеми. Нека да видим кога, според психолозите, постоянните караници предвещават края на една връзка.

Безкрайно дразнене

В семейства, в които единият или двамата партньори редовно намират грешки един в друг, вкопчвайки се в дреболии, това означава, че връзката е на „изчерпване“. Неразумната агресия и недоволството не компоненти на така наречената „здрава връзка“.

Продължителен гняв

Ако след кавги няма подобрение, а напротив, искате да продължите всячески да се ядосвате, принуждавайки партньора да се чувства нещастен и непълноценен, това също говори само за едно – просто не сте един за друг.

Постоянни обиди

При двойки, където единият или двамата партньори постоянно ръси псувни по адрес на другия и до последния детайл си припомнят всяка негова стара грешка, няма любов. Това може да бъде само болезнена привързаност, която е ужасно да бъде прекратена. Тези, които обиждат любимия човек, едва ли са запознати с думите „любов“, „щастие“ и „компромис“.

Игнориране на партньора

Игнорирането може да се нарече „мълчалив протест“ и кавга, когато партньорите не само не могат, но и не искат да намерят общ език помежду си. Такъв своеобразен протест не е начин за укрепване на отношенията, защото кавгата включва търсене на най-доброто решение, за да се разреши конфликта.

Двойките, които се карат, могат самостоятелно да определят степента на доверие в една връзка и да разберат дали приключват или стават по-силни. Психолозите напомнят, че влюбените хора след кавги са привлечени един от друг и се наблюдава по-добро сближаване, докато тези, които са уморени един от друг, изпитват единственото желание да „разкостят“ партньора си.

Последно
Не пропускай