Kindle 8GB или 32GB – колко книги може да побере?

И така, започнахте ли да четете отново тази година?

Четенето е едно от най-важните неща, които можем да правим. Независимо дали е да научите, да релаксирате, да се мотивирате или дори просто да избягате за малко от действителността, четенето е идеален отговор на ежедневните предизвикателства.

С развитието на електронните и аудиокнигите достъпът до книги стана още по-лесен. Можем да оползотворим времето, което иначе бихме изгубили по време на пътуване до работното място или чакане в лекарския кабинет. Сега единственото нещо, за което трябва да се притеснявате, е кой Kindle да изберете. Ето защо в тази статия ще разгледаме моделите на Amazon Kindle 8GB и 32GB. Надяваме се, че ще ви даде по-добра представа за това колко книги може да побере и повече.

Предимства от притежаването на Kindle

Нека първо да кажа, че нищо не може да се сравни с усещането на хартиената книга и прелистването на страници с пръсти, по никакъв начин не съм против – но Kindle носи много повече предимства и ползи. Буквално.

 • Можете да съхранявате няколко книги в него, ако искате да четете повече от една книга наведнъж.
 • Спестява място, ако имате малък апартамент
 • Удобен и незабавен достъп по всяко време
 • Облекчава напрежението на очите, тъй като е с предно осветление и има лесно регулируем дисплей
 • Размерът на шрифта може да се регулира
 • Книгите за Kindle са по-евтини от печатните книги (което е страхотно за студенти, които между другото трябва да закупят учебници !)
 • Ще срещнете автори, публикувани сами, които не бихте видели в книжарница
 • Дълъг живот на батерията – може да минат седмици, преди да се наложи отново да заредите своя Kindle

Вашият навик за четене ще се промени драстично, след като закупите Kindle. Повечето хора, които обичат да четат, се кълнат в него и го носят със себе си навсякъде, защото е малък, лек и лесен за съхранение.

Нека да разгледаме колко всъщност съхранява.

Колко книги може да побере 8GB Kindle?

8GB Kindle има 6GB на разположение на потребителя (2GB са за системни файлове). Amazon не дава ясна цифра за това как електронните книги ще издържат това, освен че казва „хиляди“. Действителната сума зависи от типа съдържание, което ще бъде изтеглено на устройството.

Документите с обикновен текст и електронните книги ще заемат по-малко място. Една средна книга за Kindle е само 2-3 MB, така че дори с 6 GB налично място за съхранение, бихте могли да имате 2000-3000 книги на вашето устройство! Дори и да четете книга на ден, това ще ви отнеме почти 8 години, за да завършите! Ако обаче имате комикси, графични романи или PDF файлове с много изображения, това ще заема повече място от обикновен текст.

Освен това, ако сте любител на аудиокнигите, аудиофайловете заемат повече място на устройството. 8GB Kindle може да побере до 35 аудиокниги в зависимост от дължината и качеството на аудио файла.

Колко книги може да побере 32GB Kindle?

Като се има предвид горната информация за 8GB Kindle, трябва да осъзнаете, че 32GB Kindle е за хора, които наистина четат и слушат огромно количество книги.

Въпреки че 32GB Kindle вижда около 5GB памет за системни файлове, това оставя на потребителя 27GB налични! Това е малко над 4 пъти повече от мястото, което получавате от 8GB Kindle. Това прави цели 9000-13500 електронни книги и 150 аудиокниги!

Така че можете да видите, че избраното от вас място за съхранение зависи само от вашите предпочитания.

Сега, след като обсъдихме колко книги може да побере Kindle 8GB и 32GB, нека да разгледаме различните типове съдържание, за да стесним допълнително кой от тях ще работи за вас.

Типове съдържание, които трябва да имате предвид при закупуване на Kindle

Както електронните, така и аудиокнигите имат огромни предимства за хората, които обичат да четат.

 • Можете да имате няколко книги на едно устройство и не е нужно да се притеснявате за място в чантата или дома си.
 • Това е екологично, ако мислите за това, тъй като не се използва хартия
 • Всъщност е по-евтино (без разходи за печат, опаковане или доставка) и
 • Най-голямото предимство е, че имате достъп до него навсякъде, което означава, че е възможно да четете където и когато пожелаете!

Аудиокниги

Аудиокнигите имат допълнителното предимство, че ви позволяват да изпълнявате няколко задачи едновременно. Можете да слушате книга, докато пътувате, тренирате във фитнеса или дори докато пазарувате.

В допълнение към подобряването на вашите умения за слушане и фокусиране, аудиокнигите също могат да помогнат с вашето произношение и плавност, докато слушате как някой друг чете книгата. Това го прави чудесен вариант за деца или дори ако се опитвате да научите нов език. И въпреки че разказвачите могат да допринесат или да развалят изживяването ви в книгата, компании като Audible полагат специални грижи, когато избират своите разказвачи, за да ви гарантират, че сте ангажирани.

Комикси и графични новели

Ако не сте знаели, че можете да получите това и на вашия Kindle, не сте сами. Много хора забравят, че комиксите и графичните романи са огромна част от света на електронните и аудиокнигите. Разбира се, може да можете да ги разглеждате само в сива скала, но това не го прави по-малко приятно.

Единственото нещо, което трябва да имате предвид тук е, че поради изображенията този тип съдържание заема повече място, отколкото само обикновен текст. Това обаче по никакъв начин не означава, че все още няма да имате достатъчно място за съхранение. Комиксите варират между 650 MB и 1,4 GB, така че все пак трябва да получите достатъчен брой (между 4 и 9 в зависимост от размера). Още веднъж, всичко зависи от това колко бързо четете и колко искате на вашето устройство в даден момент. 32GB Kindle ще позволява между 19 и 40 комикси.

PDF документи

Да, можете да четете вашите PDF документи и на Kindle. Въпреки че обикновено не се препоръчва, тъй като няма да можете да регулирате размера на шрифта, както бихте направили с нормален текст. Трябва да увеличавате и намалявате, за да видите документа в различни размери. Не е ясно колко PDF документа можете да съхранявате на Kindle, но той заема повече място от нормален текстов файл. Освен това, както при комиксите, ако PDF файлът съдържа големи количества изображения и/или графики, той ще заема повече от вашето място за съхранение.

И така, сега имате по-добра представа колко книги и 8GB kindle ще побере в сравнение с 32GB Kindle. Също така описах подробно типа съдържание, за да можете да прецените кое използвате повече и кое ще заеме повече място за съхранение на вашето устройство.

32GB Kindle очевидно е насочен повече към хора, които слушат аудиокниги, тъй като те заемат повече място. Има обаче още два аспекта, които не трябва да забравяме.

Не е нужно да държите всичките си книги изтеглени на вашето устройство през цялото време

Имате налично неограничено хранилище за книги на Kindle във вашия акаунт. Устройството ви просто трябва да побере книгите, които четете/слушате в момента. След като приключите с книга, можете да я изтриете от вашето устройство, което освобождава място за следващото ви изтегляне. Ако искате да препрочетете книга, всичко, което трябва да направите, е да я изтеглите отново от вашата библиотека. лесно!

Kindle не е таблет или компютър

Посочвам това само защото понякога смятаме, че е необходимо повече. 8GB или дори 32GB по този въпрос изглеждат като толкова ниски опции за съхранение за нашите телефони или компютри. Това не би било достатъчно за селфита на тийнейджър в наши дни! Ние също трябва да вземем предвид приложения, медии, документи, софтуер; всички от които използват огромни количества памет. Kindle няма нито една от тези възможности, той е само за вашето удоволствие от четенето. Ако искате да използвате таблет за четене на електронни книги или вашите цветни комикси, вижте нашата статия за най-добрите таблети за четене.

Kindle 8GB срещу 32GB – Ценова разлика

Както за Kindle Oasis, така и за Kindle Paperwhite, очаквате разлика от около $30 между опциите от 8GB и 32GB. Така че, помислете какво е подходящо и за вашия джоб.

В заключение, ако сте запален читател, Kindle eReader определено е правилният начин . И двете версии ще ви позволят да съхранявате хиляди електронни книги, които да четете. 32GB Kindle е за истинските ентусиасти, които искат да имат достъп до големи файлове с аудиокниги или книги с много изображения. Само не забравяйте обаче, че колкото и книги да изтеглите на вашия Kindle, винаги ще имате книгите си в библиотеката на акаунта си, те няма да изчезнат, ако не са на вашето устройство! Надяваме се, че тази статия ви даде достатъчно информация, за да решите. Успех и приятно четене!

Последно
Не пропускай