Картофите ще станат още по-вкусни, ако добавите една съставка по време на готвене

Варените картофи могат да бъдат много вкусни. Противно на общоприетото схващане, една малка промяна е достатъчна, за да бъде крайният вкусов ефект напълно различен. Не пропускайте да опитате. Варени, печени, пържени, пасирани – вариантите са безкрайни, като за целта можете да го сервирате с различни добавки. Добавете едно нещо и вкусът на това просто ястие ще бъде напълно различен.

Една малка промяна ще доведе до варени картофи, които имат много по-добър вкус.

Досега повечето хора със сигурност не са се замисляли какво могат да добавят към картофите по време на готвене, за да променят леко вкуса им. Оказва се, че изобщо няма нужда да търсите сред безкрайната гама от съставки, а този компонент го има във всяка кухня. Говорим за чесъна.

Добавете скилидка чесън, докато готвите картофите

Ако добавите скилидка чесън във водата по време на варенето, крайният вкус на картофите ще бъде съвсем различен и със сигурност ще се хареса на всеки. Но ако не обичате чесън, добавянето на стръкове розмарин, магданоз или босилек също е чудесно решение. Тези подправки ще придадат на картофите уникален вкус.

Грешка при варенето на картофи, която мнозина правят

Противно на общоприетото схващане, приготвянето на картофи може да се окаже голямо предизвикателство, особено за начинаещите в кулинарията, които редовно правят една и съща грешка. Въпреки че варенето на картофи в студена вода не забранено, това не е най-добрата практика. Ако поставите картофите в студена вода, тогава по време на продължителна топлинна обработка полезните витамини се унищожават. За да ги запазите, най-добре е да сложите обелените картофи директно във вряща вода. Освен това, за да бъде ястието още по-здравословно, добавете една чаена лъжичка сол на литър вода. Картофите, приготвени по този начин, запазват много повече хранителни вещества, които оказват благоприятен ефект върху тялото ни.

Последно
Не пропускай