Какво задължително трябва да има в раницата на първокласника?

С наближаването на първия учебен ден, вълнението за родителите на децата, които ще бъдат в първи клас расте. Подготовката стартира може би месец по-рано.

Шопингът започва с избора на ученическа раница и завършва с дрехите, които мъникът ще носи в този важен ден. И така родителите се приготвят да изпратя детето си уверено по дългия път на образованието.

Но какво всъщност е добре да има в ученическата раница, така че да не липсва нищо на ученика, но и да не е прекалено тежка?

Ние ще ви предложим нашите идеи:

1.Нужните тетрадки и учебници за деня

Да, разбира се, не смятаме, че има родител, който би пропуснал да погледне какво има по програма на следващия ден неговото дете и не би сложил точно учебниците в раницата. Но все пак нямаше как да пропуснем тази стъпка от приготвянето на раницата.

  1. Несесер

На децата в първи клас не им е нужен огромен тежък несесер пълен със 10 химикала, 5 молива, гумички, коректори, пергели и какво ли още не. Колкото и да е голямо желанието на майките да осигурят пълен комплект от нужните средства за писане и чертане, истината е, че в повечето от дни ще имате нужда от някое леко, малко несесерче с цип, в което да сложите няколко химикала, молив, острилка и гума.

За дните, в които децата имат по-творчески часове като рисуване или бит и техника добавете нужните цветни моливи, лепила, ножици и т.н, но не товарете излишно раницата всеки ден.

  1. Кърпички и антибактериален гел

Мокри и сухи кърпички – кой няма нужда от тях?

Те могат да влязат в употреба в много ситуации, за да забърше детето нещо, което е разляло по чина или по себе си, при настинка и много други ситуации. Антибактериалните гелове също са все по-популярни сред хората и не е лошо детето ви да има в себе си такъв, особено в периодите на повече болести, какъвто е зимният сезон.

А и нека бъдем честни – децата не винаги измиват ръцете си, когато ги няма родителите им, за да им напомнят – кърпичките и гела са добра алтернатива.

  1. Папка за контролните

Препоръчително е да изберете някоя тънка и лека папка, в която детето да прибере лист от изпитване или тест, за да не се мачка между останалите неща в раницата. Това няма да увеличи теглото на раницата особено, а и ще научи детето да пази вещите си да бъде подредено.

  1. Кутия за храна и шише с вода

Изберете леки, съдове за многократна употреба, които да пълните с вода и храна всеки ден. Все по-често виждаме, че училищата се опитват да променят храната, която предлагат на учениците си към по-здравословна, но ако разполагате с време и възможност най-добрият вариант е да сложите един домашно приготвен сандвич и плод на вашето дете.

Шишето и кутията за многократна употреба ще намалят и количеството боклук, което изхвърляте всеки ден, което също е голямо предимство, ако се опитвате да живеете по-екологично, а и това е чудесен пример за детето ви.

  1. Портмоне

Препоръчително е да добавите към чантата някое мъничко, леко портмоне, в което да сложите малка сума пари за всеки случай, ако се наложи детето да си купи нещо от училищната лафка.

  1. Екип за физическо

В дните, в които детето има спортни часове е добре то да има нещо, с което да се преоблече, за да не настине след като е загряло и изпотено. Спортния екип можете да сложите в допълнителна торбичка за спорт, вече има много такива варианти на пазара, дори има раници, които се предлагат с допълнение такава торбичка. Това ще отдели дрехите от кутията за храна и други неща, които потенциално могат да ги нацапат и съсипят.

Не забравяйте, че всеки родител познава нуждите на своето дете най-добре, направете раницата на вашето, като се водите по него. Но не прекалявайте с излишни неща, които само ще затормозят вашия малчуган в пренасянето на раницата.

Последно
Не пропускай