Какво трябва да спрете да правите с кожата си точно сега

Повечето от нас причиняват доста сериозни щети на кожата си ежедневно, без дори да го осъзнават. Има някои неща, които влияят негативно и трябва незабавно да спрете да ги правите, за да запазите кожата си красива.

Спане с грим

Измивайте грима си всяка вечер. Това е много важна стъпка в грижата за нашата кожа, но много от нас просто я пропускат. Козметиката по време на сън действа пагубно на кожата ни и буквално я унищожава.

Ако искате да се събудите свежи, тогава непременно трябва да използвате препарат за премахване на грима вечер. Това ще позволи на кожата да се възстанови през нощта и на сутринта ще е еластична и хидратирана.

Използване на крем без да сте си измили ръцете

Прилагането на продукта с неизмити ръце най-вероятно няма да донесе никаква полза на кожата. Върху ръцете ни през деня се натрупват много замърсявания, които са източник на бактерии и влизат в кожата.

Много продукти за грижа за кожата, особено продуктите против стареене, съдържат антиоксиданти, които не трябва да се излагат на въздух. Колкото по-често се отваря кремът, толкова повече антиоксидантите се разрушават и стават неефективни.

Не нанасяте слънцезащитен крем

Много хора нанасят слънцезащитен крем само когато ходят на плаж, като забравят да го използват през останалото време.

Излагаме кожата си на вредните ултравиолетови лъчи всеки ден, дори през зимата и дори ако излизаме навън само за няколко минути.

Много е важно да направите слънцезащитните продукти част от сутрешната си рутина. Това ще помогне за забавяне и дори обръщане на ранните признаци на стареене. В идеалния случай използвайте SPF 15 или по-висок на минерална основа.

Липса на достатъчно сън

След липса на сън кожата изглежда уморена. Сънят помага за възстановяването й. Ето защо, ако си лягате късно няколко вечери подред, много бързо ще забележите негативни промени.

Липсата на сън може да е толкова стресираща, че да накара тялото ни да произвежда свободни радикали. Трябва да обърнете достатъчно внимание на нормалния сън и ще забележите как се променя кожата.

Изстискване на пъпките

Ако изстискате пъпките, бактериите ще се разпространят по останалата част от лицето. Най-добре е само да измиете лицето си с кърпа и мек почистващ препарат.

Последно
Не пропускай