Какво столче за кола да изберем за детето си?

Защо столчето за кола на детето ви трябва да е една от най-важните покупки?

В днешно време са рядкост родителите, на които не им се налага да пътуват с кола и да возят детето си. Ето защо една от основните покупки, които се налага да направим за новия член на семейството е столчето за кола. Не е лошо да проучим предварително какви са екстрите на моделите и ако имаме възможност да закупим столче с по-голяма защита. Все пак най-важното е детето да е защитено максимално, докато е в колата. Пазарът вече предлага много модели детски столчета за кола с най-различни особености и характеристики, които предлагат всевъзможни екстри. В зависимост от това на какви месеци и килограми е детето, столчетата се делят на категории, подходящи за определения период.

Видове столчета за кола

Столчета, подходящи за новородени са с категория 0+ или до 13 кг. В много от случаите тази категория е комбинирана със следващи, което позволява използването на столчето по-дълго време, например до 18 кг. Тази категория столчета за кола в началото се ползва като се поставя обратно на посоката на движение, за да е защитено в по-голяма степен детето. Някои от моделите са допълнително подсилени, с по-високи облегалки, точно с тази цел. Ако сте активен шофьор и возите детето често, определено заложете на такъв модел с по-висока защита.

Столче за кола за бебеАко не сте с комбинираната категория 0+/1, а на бебето вече започва да му утеснява малкото столче, време е за стол с по-голяма категория. Това са 1-ва категория (9-18 кг) или комбинираните 1/2 (9-25 кг) и 1/2/3 (9-36 кг). Тези столчета вече изглеждат като седалки, поставят се по посока на движението, когато детето вече е по-стабилно. При тези модели мъника спокойно може да разглежда обстановката около себе си, което определено в този период на развитие го заинтригува. Ако до сега сте имали проблем с недоволно дете по време на път, много вероятно е като обърнете посоката на столчето това да се оправи.

Последната категория столчета за кола са комбинация 2/3-та група, като това са само седалки, без облегалки. За тях изискването е вече порасналото дете да е над 4 годишна възраст, в рамките на 15-36 кг, като може да се ползва до 12 годишна възраст.

Столчета за кола – особености и търсени производители

Имайки предвид, че не трябва да пренебрегваме покупка като столче за кола, е добре да проучим кои са най-търсените модели в момента на пазара. Естествено, предварително трябва да преценим и каква сума сме готови да отделим и дали си заслужават екстрите, които притежават по-скъпите модели.

Едно от основните неща, за които е добре да помислим преди да закупим столче за кола, е дали ще ни е нужна функция сън. Това определено е необходимо, когато пътувате често, на дълги разстояния и детето обича да спи по време на път. При тези модели седалката се приплъзва напред и детето вече не е в седнала позиция, а в легнала.

Друго важно предимство на някои от моделите пък е свалянето на цялата тапицерия на столчето с цел изпиране. Както добре знаем, малките деца често цапат около себе си и е добре да може лесно да почиствате столчето.

Вече допълнителните екстри, които имат някои модели са дамаска от кожа, регулиране височината на колани и облегалка, възглавнички за повече комфорт на бебешката главичка и др. В бебешки магазин BebeLand.net ви предлагаме многообразие от модели на най-търсените и доказали се производители като Cangaroo, MONI, Cosatto и други, като има както евтини столчета за кола, така и модели с повече екстри на по-високи цени. Важно е да прецените във вашия случай какво ви е необходимо.

Последно
Не пропускай