Какво ще се случи, ако пиете кокосова вода 7 дни

Стане ли дума за избор на здравословни и освежаващи напитки, няма как да подминем кокосовата вода. Тя е не само с много приятен вкус, но и има редица предимства. Наричат я напитката на майката природа. Чудесна е за хидратация и съдържа четири пъти повече калий от бананите.

Ако пиете кокосова вода седем дни, тялото ви ще получи много ползи. Известно е, че тя оказва много добър ефект върху укрепването имунната ви система, а също така предпазва от редица болести и дава усещане за жизненост. Незаменима е за прочистване на пикочните пътища и храносмилателната система, именно поради голямото количество калий и фибри, които съдържа. Също така, кокосовата вода се отразява благотворно върху отслабването, защото има свойството да потиска апетита. Ето още една основателна причина да започнете да я консумирате.

След една седмица ще усетите ефекта. Колкото по-дълго я задържите в менюто си, толкова повече ще имате полза.

Насладете се на всички предимства на кокосовата вода и няма да съжалявате

Специалистите са категорични, че кокосовата вода има голяма хранителна стойност. Само едноседмичен прием е в състояние да зареди тялото с много липсващи витамини и микроелементи. И тъй като е преди всичко лека и приятна напитка, тя притежава всички предимства на питейната вода.

Освен, че съдържа калий, кокосовата вода е богата и на магнезий и мед. Повечето хора имат дефицит именно на тези два елемента. Магнезият е отговорен за попълването на енергийните нива в тялото. Медта поддържа метаболизма и гарантира, че органите на тялото функционират правилно. Пийте кокосова вода в продължение на седмица и всички системи ще заработят по-добре.

Като допълнителна полза, можем да споменем, че кокосовата вода съдържа антиоксиданти и цитокинини, за които е известно, че предотвратяват развитието на ракови клетки в тялото.

Да, пиенето на кокосова вода е мъдър ход, твърдят специалистите. Тя ни предлага всички ползи на питейната вода, като едновременно с това компенсира най-важните дефицити в организма.

Как да си приготвим кокосова вода?

Нужни са ви  2 супени лъжици кокосови стърготини и 1 литър вода. Преварете водата и я изсипете, докато е вряла, върху стърготините. Похлупете съда и нека стои така 30 минути. През това време стърготините ще набъбнат и ще започнат да отделят полезните си вещества. След това минете всичко през блендер. Кокосовата вода е готова за консумация.

Последно
Не пропускай