Какво се случва с тялото ви, когато спрете да пушите

Според последните изследвания на световната здравна организация около 1 милиард души в света пушат цигари. За пушачите, цигарите представляват форма за развлечение, въпреки факта, че тютюнопушенето нанася сериозни вреди на здравето.

Учените са установили, че цигарите са основната причина за поява на рак, сърдечни, дихателни болести и увреждане на всички човешки органи. Пушенето предизвиква преждевременното стареене на кожата и забавя работата на организма. На всяка кутия цигари пише „Пушенето убива“, но това не отказва пушачите от вредния навик. Всяка година умират стотици хиляди хора по света от болести, които са предизвикани от тютунопушеното.

Погледнете и проследете графика, който показва как вашето здравословно състояние се подобрява ако спрете да пушите веднага. Пушачите знаят какво губят в компанията на цигарите, но не знаят какво ще спечелят ако се присъединят към съюза на непушачите!

АКО СПРЕТЕ ДА ПУШИТЕ:

За 20 минутикръвното налягане ще се върне в нормално състояние.

За 8 часа – нивото на въглероден монооксид в кръвта се намалява наполовина, а нивото на кислород се връща в нормалното състояние.

За 48 часа – шансовете за сърдечни заболявания ще намалеят. Никотинът напуска тялото. Сетивата за вкус и мирис се връщат в нормалното състояние.

За 72 часа – бронхите се отпускат, а енергията ви се увеличава.

За 2 седмици – кръвообращението се подобрява.

За 3 до 9 месеца – кашлянето, кихането и проблемите с белите дробове изчезват, защото капацитета на белите дробове ще се увеличи с 10%.

За 1 година – рискът от сърдечен удар и сърдечни заболявания ще намалее двойно.

За 5 години – рискът да получите мозъчен удар ще е същият като при непушачите.

За 10 години – рискът от рак на белите дробове ще е същият като при хората, които никога не са пушили цигари.

За 15 години – рискът от сърдечни заболявания ще е същият като при хората, които никога не са пушили цигари.

Сега имате 10 причини повече да помислите дали да спрете да пушите. Промяната е във вашите ръце!

Последно
Не пропускай