Какво ни пречи да забогатеем

Всеки мечтае да спечели много пари и да стане богат, при това бързо и лесно. Това е проблемът, че много хора само мислят за това, но не се опитват да направят нищо. Има правило, потвърдено от живота и опита на много богати хора – да спечелите много пари бързо и лесно не работи.

За да станете богат, без да положите никакви усилия за това, е невъзможно. Много хора, завиждащи на богатите хора, дори не полагат усилия да помислят как могат да постигнат същото. Вместо това, те, съзнателно се отписват като губещи, започват да изразходват думите, нервите и силата си, за да осъждат и обиждат успелите хора. И би било по-добре да вземем пример от тях.

Как да забогатеем?

Ех, пари! Не дават  почивка на хората. Всичките ни мисли са за пари. Целият живот на съвременния човек в крайна сметка се свежда до изкачване по кариерната стълбица с течение на времето, печелене на повече пари, подобряване на финансовото състояние. Животът ни е така устроен, че всичко е свързано със стоково-парични отношения, меркантилни интереси. Това, може би, не е толкова лошо, най-важното е да не губим човешкия си вид.

Когато дойде моментът в който трябва да се погрижим за себе си (а също и да помогнем на родителите си, ако е необходимо), всички ние започваме да приемаме живота по-сериозно и да търсим себе си в нещо, което не само да носи доходи, но и да отговаря на нашите интереси, хобита, духовни пристрастия.

Уви, за съжаление, най-често хората са принудени да работят там, където трябва (поради липса на работа), или където плащат повече, или са завършили институт по специалност, която е престанала да ги интересува, но трябва да работят.

Като цяло, по различни причини, в зависимост от определени обстоятелства, по-голямата част от хората ходят на работа, меко казано, без ентусиазъм, което, уви, е тъжно … Колко прекрасно би било да работите в стихията си и дори без да зависи от никого. За много хора темата за зависимостта от работодателя е на първо място. Готови са на всичко, само и само да си бъдат господари.

Не можете да спечелите много пари, да забогатеете и да бъдете наистина финансово независим богат човек, като работите за своя „чичо“. Работейки за „собственика“ вие сте зъбно колело в механизма, което го прави по-богат, по-свободен и финансово независим. И когато настъпи възрастта за пенсиониране, вие ще получите една стотинка от държавата или ще чакате на децата си, спестявайки от всичко, докато по-предприемчивият ви работодател ще бере плодовете на труда си и ще се радва на живота в изобилие.

Работейки за някого, можете да получите само това, от което се нуждаете, но не и най-важното – не и свобода. Човек трябва само да се откаже и се усеща – зависиш от парите, от работата, от заплатата. Парите диктуват хода на събитията в живота ви, а не вие​.

Хората, които се оплакват от всичко (а повечето го правят), трябва да признаят пред себе си, че са мързеливи. Животът им е тежък, скучен и еднообразен именно защото самите те казват така и постоянно се оплакват от проблемите си, без много да се напрягат да променят нещо – само плачат.

Ако и вие сте посетени от подобни мисли, опитайте се да разберете защо? Кой е виновен?

Често, например, се обвинява държавата, въпреки че във всяка държава има много недоволни, има бедни и богати.

Няма идеално състояние, което всеки да харесва и да подхожда на всички. Нито една държава не е в състояние да даде на всеки човек желаното количество обезщетения, да помогне на всички да спечелят много пари, да станат богати. Хората често не разбират това, може би защото не сме отишли ​​толкова далеч от времето на социализма и остатъците от близкото минало все още са в кръвта ни, а в съзнанието ни са разказите на нашите родители, баби и дядовци за това колко добре се е живяло тогава.

Може би тогава е било добре, но вече е в миналото и няма смисъл да съжаляваме, че не сме имали време да живеем в това „светло“ време. Животът е твърде кратък, за да мислим за миналото. Трябва да мислим за настоящето, за бъдещето, за това какво трябва да се направи сега, за да живеем утре, защото всички искаме да живеем по-добре от сега. Освен това, живеем във времена на промени, а те винаги крият много скрити възможности, които са достъпни за всеки, който иска да ги види. За който държи ума си отворен и не задръстват мозъка си с песимистични мисли.

Последно
Не пропускай