Какво не трябва да се споделя дори с близки приятели: 4 теми табу

Приятелите са приятели за това, за да бъдат винаги там: в скръб и в радост. Но наистина ли трябва да им казваме всичко? Психолозите посочват тези теми, които е по-добре да не се повдигат – никога и при никакви обстоятелства.

Ако половинката на приятелката ти изневерява

Винаги има оживени дебати от специалистите по тази тема: някой казват, че е необходимо да споделяме, други са на мнение, че не трябва да се бъркаме живота на някой друг. Въпреки това, ако сте хванали половинката на приятел/ка „в крачка“ пак не трябва да му/й казвате.

Най-напред ,защото може да не знаете цялата ситуация докрай и неволно да активирате разрушителният механизъм между тях. Второ, самата приятелка може да се досети за това, но да не желае да споделя тази нелицеприятна част от връзката си с никого.

Трето, отворите ли си устата, вече не можете да останете встрани от ситуацията, защото именно вие сте станали причина за нея.  Това означава, че страданието, депресията, дългите разговори вече са част от вашата спасителна мисия. И не на последно място, вие сте този, който ще се превърнете в лошия пратеник и следователно негативът от  предателството ще бъде проектиран върху вас.

Вашата собствена изневяра

Всичко тече, всичко се променя. Днес сте приятели, а утре може да станете врагове. Хората се държат в трудни ситуации непредвидимо. Може да си мислите, че тайната е толкова важна за другите, колкото и за вас, но това е илюзия. По-добре е такива неща да се пазят в тайна дори от  приятелки .

Чуждите тайни

Винаги е по-вкусно в чужда чиния, а тревата в съседския двор – по-зелена. Срещите с приятели често са придружени от новини за общи познати. По правило човек е любопитен да научи за  нечий развод, кавги, да обсъжда физическата форма и като цяло чуждите недостатъци, отколкото да прочете книга или да си организира полезен отдих.

Ако ви е поверена тайна, запазете я за себе си, дори ако наистина искате да я споделите. Затова той е тайна, за да остане само между вас. Ако искате да я разкриете само защото няма интересна тема за разговор, по-добре е да замълчите. Начинът, по който можете да пазите тайни, говори много за вашето възпитание и надеждност.

Финансови въпроси

Дори едно дългосрочно приятелство може да се влоши поради проблеми с парите. Не говорете за вашите приходи, както и за разходите си. Особено ако работите в една и съща компания и размерът на приходите на вашата приятелка-колежка може да ви разстрои или да ви накара да сравнявате/завиждате.

Последно
Не пропускай