Какво да сложим в багажа на бебето, когато пътуваме?

Пътуването с бебе може да бъде трудна задача. При толкова много неща, които трябва да се обмислят и организират, е лесно да забравите някои от основните неща, които са ви необходими, за да се уверите, че детето ви се чувства комфортно и се забавлява по време на пътуването.

За да ви улесним, съставихме подробен списък на всички задължителни неща, които трябва да опаковате за следващото си пътуване с бебе. От дрехи и пелени, до закуски и играчки – тези артикули ще осигурят на бебето ви всичко необходимо, за да се чувства комфортно и доволно по време на пътуването. Не забравяйте да опаковате тези артикули и ще сте готови за успешно и приятно пътуване с бебето.

Пътуването с бебе може да бъде стресиращо преживяване, особено когато става въпрос за опаковане на куфара. Какви неща наистина трябва да вземете със себе си и какво можете да оставите у дома? За да улесните процеса, ето списък на основните предмети, които трябва да добавите в куфара на бебето, когато пътувате.

Облекло

Когато опаковате багажа за бебето си, уверете се, че сте опаковали достатъчно дрехи за продължителността на пътуването. Тъй като често се случва децата да цапат дрехите си, е добра идея е да вземете със себе си поне по една допълнителна дреха за всеки ден от почивката. Не забравяйте да опаковате отделно и дрехи за връщането наобратно.

Пелени, кърпички и козметика

Разбира се, памперсите и кърпичките са основен елемент при пътуване с бебе. Опаковайте повече, отколкото смятате, че ще ви трябват, за всеки случай – никога не знаете къде ще бъде най-близкият магазин или аптека. Ако пътувате с кола, не забравяйте да вземете със себе си малка торбичка за боклук за лесно изхвърляне на използваните пелени. Козметиката е друго нещо, което трябва да имате предвид. За да улесните процеса на подготовка, поръчайте бебешка козметика от Babycrema. Така бързо и ефективно ще направите списък с необходимото за бебешкия несесер и ще избегнете да забравите нещо.

Адаптирано мляко, и шишета и пюрета

Ако бебето ви се храни с адаптирано мляко, не забравяйте да вземете достатъчно адаптирано мляко и шишета за времето на пътуването. Ако планирате по-дълго пътуване, помислете дали да не вземете и нагревател за бутилки. Ако бебето е в процес на захранване, то направете план какви пюрета са следващи в списъка ви и ги пригответе в багажа си.

Одеяла и принадлежности за спане

Бебетата се нуждаят от удобно място за спане, независимо къде се намирате. Опаковайте топло одеяло, удобно чувалче за сън и възглавница за дрямка на бебето. Ако бебето ви е свикнало да спи в детско креватче, помислете дали да не вземете със себе си детско креватче за пътуване или преносима кошара. Така ще е по-лесно да предпазите бебето си, като същевременно му осигурите собствено малко пространство.

Играчки и книги

Бебетата имат нужда да се забавляват и няма по-добър начин да го направите от няколко любими играчки или книжки. Книгите са чудесни за пътуване с кола, докато играчките са по-подходящи за пътуване със самолет. Уверете се, че сте избрали няколко играчки и книги, които ще ангажират и забавляват бебето ви.

Закуски и напитки

Ако пътувате с кола, не забравяйте да вземете няколко закуски и напитки, за да бъде бебето ви доволно по време на пътуването. Това ще го предпази от прекомерно огладняване или жажда и ще направи пътуването по-приятно за всички.

Други неща от първа необходимост

Не забравяйте да опаковате любимите плюшени животни на бебето и няколко допълнителни бутилки с вода за пътуването. Също така трябва да вземете със себе си бебешки кърпички, аптечка за първа помощ и няколко памперса в случай на спешни случаи.

Пътуването с бебе може да бъде стресиращо преживяване, но не е задължително да бъде. Като опаковате правилните неща и сте подготвени, можете да направите преживяването много по-приятно за всички. С подходящите елементи в куфара на бебето можете да сте спокойни, че всички нужди на бебето са осигурени.

Последно
Не пропускай