Какви са симптомите на слабата имунна система и как да реагираме?

В даден етап от живота на всеки човек може да настъпи понижаване на имунитета. Тялото има механизми, с които  да сигнализира за наличието на проблема, като ви изпраща определени сигнали. Ако се научите да ги разпознавате, ще знаете кога е време да вземете правилните  мерки и така да подобрите общото си здравословно състояние.

Научете кои са най-ясните симптоми, по които да познаете, че имате нужда от подсилване на имунитета, за да се предпазите от болестите. Разберете още как хранителните добавки, като имуностимулаторите, които предлагат от Ведра Фармаси, ще ви помогнат при отслабената имунна система и ще подкрепят тялото ви, за да се справи  с предизвикателствата от външната среда.

Кои са симптомите на слабата имунна система?

Някои от симптомите, които могат да ви подскажат, че имунната функция не се изпълнява пълноценно, са:

  • слабост и умора – хроничната умора, липсата на тонус и енергия, дори при продължителна почивка, както и слабостта в крайниците, могат да ви подскажат, че е необходимо да вземете мерки за подкрепа на имунитета;
  • стомашни проблеми – редуването на диария и запек или поддържането на едно от тези чревни смущения е сигнал, че микробиомът е нарушен и полезните бактерии не са в здравословни количества. Като резултат от това могат да възникнат синдром на раздразненото черво, нервен стомах и много други неблагоприятни състояния;
  • податливост на инфекции – независимо дали става въпрос за бактериални или вирусни инфекции, или такива, засягащи  устната кухина, като афти и херпеси, храносмилателната система, кожата, очите или др.. Като цяло боледуването, по-често от обикновеното, е сигнал за необходимост от подкрепа за имунната система и сериозна причина да се замислите за добавяне на имуностимулатори в своя хранителен режим.

Това са някои от най-явните сигнали за нужда от подкрепа и промяна в начина на живот.

Как правилното хранене може да помогне?

За  да осигурява естествена защита, организмът се нуждае от жизненоважни хранителни вещества, като витамини, минерали и антиоксиданти. Здравословното хранене, което включва правилни пропорции и баланс на всички групи храни, изключвайки вредните продукти с високо съдържание на трансмазнини и други непотребни вещества, е много важно. Човек е това, което яде и неговата диета има пряка зависимост със здравословното му състояние.

Защо ви е необходима подкрепа от имуностимулатор?

Въпреки воденето на здравословен начин на живот, имунната функция понякога може да има нужда от допълнителна подкрепа. Имуностимулаторите са хранителни добавки, чиято цел е да подпомагат функцията на  имунната система и тя да има всички необходими ресурси  да изпълнява адекватно основната си функция.

Имуностимулаторите оказват влияние върху времето, за което тялото се справя с дадени настинки и вируси, може да се отрази на метаболизма и най-вече служат като превенция за различни заболявания. Хранителните добавки, които подпомагат естествените защитни механизми на организма, като му доставят необходимите микроелементи, можете да намерите под формата на сиропи, таблетки, билкови екстракти и тинктури и много други.

Последно
Не пропускай