Какви са ползите от ампулите за лицето

Всяка жена иска да намери ефективно средство, което бързо ще й помогне да се отърве от бръчки, разширени пори и нездравословен тен. Ампулната козметика притежава всички тези свойства. За кратко време тя е в състояние да направи кожата млада и гладка.

Характеристики и видове ампулна козметика

Ампулната козметика е няколко пъти по-ефективна от обикновената. Той се различава не само по мощния си състав, но и по други свойства:

Действие

Има различни видове ампули за решаване на различни цели – за стягане или регенериране на кожата, борба с акне или прекомерна сухота. Благодарение на целенасоченото действие и балансирания състав, ампулите по-ефективно помагат в борбата с различни кожни дефекти.

Безопасност

Съдържанието на ампулите не изисква дългосрочно съхранение, така че практически няма консерванти, оцветители, сгъстители в състава. Следователно рискът от алергични реакции е минимален.

Универсалност

Ампулната козметика не се разделя на дневна и нощна. Може да се нанася върху лицето и шията по всяко време.

Дори най-добрите ампули не обещават незабавно да премахнат всички проблеми, те работят комплексно, но само по конкретна задача. Съставът на ампулите е не повече от 10-12 съставки.

Овлажнителите възстановяват нивата на влага поради високото съдържание на хиалуронова киселина, глицерин, пантенол или млечна киселина. Като част от продукти против стареене, ампули с лифтинг ефект – пептиди, антиоксиданти и хиалуронова киселина. Тези вещества стимулират синтеза на колаген. Ампулите против пигментация съдържат гликолова и аскорбинова киселини. Лечението на акне включва резорцин или бета-хидрокси киселина, плодови киселини.

Предимства на ампулите

Ампулната козметика става все по-популярна. И това е лесно е да се обясни:

  • Тя съдържа активни вещества във висока концентрация
  • Помага за бързото справяне с конкретен кожен проблем
  • Съставките са защитени от окисляване – този процес значително намалява ефективността на продуктите за грижа
  • Концентрацията на активите не се променя
  • Удобна е и при пътувания

Има продукти за решаване на различни проблеми с изсветляващи, противовъзпалителни, овлажняващи компоненти, с подчертан лифтинг ефект, за стесняване на порите.

За да запазите всички свойства на ампулите, трябва да спазвате всички правила за приложение:

Внимателно отчупете или отрежете върха на ампулата.

Нанесете серума върху лицето и шията с върха на пръстите, като избягвате зоната около очите. Задвижете продукта с масажиращи потупващи движения.

Трябва да нанесете продукта бързо, така че активните вещества да се абсорбират в дермата, а не в върховете на пръстите.

Ампулната козметика трябва да се използва на курсове от 2-4 седмици, в зависимост от възрастта и състоянието на кожата. Трябва да повтаряте курсовете на всеки шест месеца.

Ампулите трябва да се нанасят върху почистена и овлажнена кожа. Забележим подмладяващ ефект се проявява, ако ампулният серум се нанесе след  маска.

Ампулата се абсорбира за 30 секунди. След 5-10 минути, трябва да нанесете крем за компресиране на активните вещества в клетките.

Не е добре да нанесете декоративна козметика веднага след ампулните продукти, тъй като фон дьо тенът или хайлайтърът неутрализират ефекта на серума.

След нанасяне на ампули в първата минута след нанасянето се усеща леко парене и изтръпване. Това се дължи на високата концентрация на активни вещества. Дискомфортът бързо преминава без отрицателни последици.

Последно
Не пропускай