Какъв е оптималният брой чаши кафе на ден, за да не старее кожата

Всеки продукт, напитка може да бъде полезен, но може да бъде и вреден, всичко зависи от количеството. Кафето, както всяка напитка, влияе върху целия организъм, включително кожата. Как точно, обясняват козметиците.

Кофеинът активира лимфната система, стимулира растежа на космените фоликули, тоест подобрява растежа на косата.

Той активно прониква в дълбоките слоеве на епидермиса, нормализира функцията на мастните жлези. В резултат на това възпалението намалява, черните точки изсветляват.

Но освен положителен ефект върху лицето, кафето може да ускори стареенето на кожата. За да не се случи това, трябва да спазвате мярката. Най-добрият вариант е да пиете около 2 чаши на ден, тоест не повече от 300 mg кофеин дневно.

Когато тази доза се увеличи, приемът на кофеин може да доведе до обратен ефект. Кофеинът е диуретик, което означава, че премахва течността от тялото. И както знаете, дехидратацията на кожата е нейната сухота, лющене и мимически бръчки.

Разбира се, лидерът в съдържанието на кофеин е кафето. Но не само той съдържа много кофеин. На второ място е чаят, като в зависимост от сорта 150 мл от напитката съдържат от 20 до 65 мг кофеин. Освен това има много кофеин в продукти като какао, горещ шоколад, кока-кола, мате и енергийните напитки.

Последно
Не пропускай