Как всяка зодия може да се справи най-добре със стреса

Всеки човек се справя със стреса по свой начин. Често използваме грешни техники и след това се сблъскваме с последици като главоболие, сърдечна болка и високо кръвно налягане. Но, както се оказва, можем да избегнем всички тези проблеми, като следваме прости правила. За всеки знак от Зодиака те са различни.

12 техники за облекчаване на стреса за всяка зодия.

Овен

Овните са много активни, чувствителни и трудолюбиви личности. Активният начин на живот може да им докара стрес. Те не отделят достатъчно време и внимание на останалата част от тялото, ума и душата. Мислят, че имат достатъчно енергия, за да направят повече, отколкото трябва, но в крайна сметка се чувстват празни, разочаровани и претоварени.

Ако сте Овен, тогава първо трябва да се научите да се отпускате. Направете няколко кратки почивки през деня. Прекарвайте повече време на открито, спете достатъчно, подремвайте следобед, ако чувствате спад в енергията и спрете да бъдете перфекционист. Вашият най-добър лечител е природата. Следващия път, когато почувствате прегряване, прекарайте целия ден сами, наслаждавайки се на всички дарове на природата.

Телец

Телците имат много черти, които им пречат да водят живот без стрес. Инатът, перфекционизмът, мнителността и липсата на емоционален контрол водят до хроничен стрес, с който Телецът не е в състояние да се справи. Телците преживяват трудно раздяла, проблеми в работата, неуспехи и грешки, поради което са склонни да страдат от тревожност и депресия. Не бъдете твърде строги към себе си. Не забравяйте, че всеки провал е възможност да подобрите себе си и да направите живота си по-добър.

Близнаци

Точно като Овена, Близнаците са много подозрителни. Мозъците им са постоянно претоварени с негативни мисли, които могат да причинят хроничен стрес и да доведат до дългосрочна депресия. Повечето Близнаци са екстроверти по природа, така че да бъдат сами е един от най-големите им страхове. Решението за Близнаците е да прекарват повече време с хора, които ги карат да се усмихват и да мислят по-малко за проблемите. Това може не само да намали нивата на стрес, но и да подобри цялостното им здраве.

Рак

Ракът е много емоционален. Хората могат да го наранят, без дори да го забележат. Раците са дори по-подозрителни от Овена и Близнаците. Можете да кажете нещо напълно незначително (и не обидно) и Раците ще превъртат тези думи в главите си два дни. Ракът има проблеми с изразяването на мисли и емоции. Как да релаксират? Трябва да опитат с медитация и йога, за да намерят вътрешен мир.

Лъв

Хората, родени под този знак, както жените, така и мъжете, се стремят към успех, лидерство и пари. Те страдат от всеки неуспех и са готови да се откажат, ако почувстват, че не са достатъчно силни, за да постигнат целта си. Те живеят в миналото и се тревожат за бъдещето. Нищо чудно, че са постоянно опустошени и депресирани. Ако сте Лъв, научете се да живеете в настоящето и не се занимавайте с пари. Успехът не е единственото нещо, което може да те направи щастлив. Съсредоточете се върху любовта и семейството.

Дева

Девите са критични, напористи, благоразумни, малко егоистични и обичат да командват. Като правило те се стремят към лидерство във всичко, с което се захващат. За тях е важно да постигнат съвършенство във всеки аспект от живота си и се ядосват и депресират, когато някой е по-добър. Не могат да преживеят нечий успех. Затова трябва да се отърват от завистта, да станат по-организирани и да се съсредоточат единствено върху себе си. Четенето и бягането са два разсейващи фактори, които помагат на повечето Деви да се справят със стреса.

Везни

Везните не понасят несправедливостта, лъжите и неравенството. Те се опитват да стоят далеч от хора, които са склонни да изневеряват и малтретират другите. Те също така избягват конфликти и битки. Везните изпитват известни трудности при решаването на проблеми и вземането на важни решения. Те са готови да прекарат часове в мислене за проблем, обмисляне на варианти, преди окончателно да вземат решение. Всичко това не се отразява по най-добрия начин на емоционалното им благополучие, като ги кара да се чувстват изгубени и депресирани. Хората от тази зодия трябва да се научат да живеят в хармония със себе си и да спрат да се тревожат какво мислят или казват другите за тях. Медитацията и настолните игри са най-добрите им помощници в борбата със стреса.

Скорпион

Повечето Скорпиони са емпати. Те се грижат за всяко живо същество на Земята и търсят всеки възможен начин да угодят на всички. Това обаче не е единствената причина за стреса. Ако някой обиди Скорпиона, отмъщението е неизбежно. Скорпионите са толкова фокусирани върху негодуванието и отмъщението, че спират да мислят рационално. Те трябва да се научат да прощават на враговете и нарушителите си, за да живеят живот без стрес.

Стрелец

Стрелците са в постоянно търсене на мир и истина. Склонни са към стрес и депресия, когато не могат да направят това, което душата им изисква. Те обичат да се открояват от тълпата и да се държат според собствените си стандарти. Причината, поради която Стрелците не могат да живеят без стрес, е, че не знаят целта на живота си. Ако сте Стрелец, то за да намалите нивото на стрес, трябва да разберете какво искате и да намерите мечтаната работа, за да намерите дългоочаквания мир и спокойствие.

Козирог

Козирозите са твърде строги към себе си и към другите. Очакват твърде много, но полагат твърде малко усилия. Да хленчат за всичко е тяхно хоби. Също така, обичат да клюкарстват и да съветват другите как да живеят. Разбира се, другите не следват съветите им и това подлудява Козирозите. Хората, родени под съзвездието Козирог, трябва да спрат да се тревожат за другите и да ги оставят да живеят живота си както им харесва. Трябва да спрете да бъдете толкова сериозни и да се усмихнете. След като започнат да живеят собствения си живот, стресът ще изчезне.

Водолей

Водолеите са умни, приключенски и уверени личности. Основният им проблем се крие в прекомерното самолюбие, така че егото управлява живота им. Те отказват да признаят своите недостатъци, грешки и провали. Предпочитат да прехвърлят вината върху някой друг, отколкото да поемат отговорност за себе си. Водолеи, спрете да робувате на егото си! Никой не е перфектен. Перфекционизмът е основната причина за хроничния стрес. Не очаквайте съвършенство, а приемете недостатъците си и ги превърнете в добродетели.

Риби

Рибите могат да намалят нивата на стрес, като защитят енергията и личното си пространство. Повечето Риби са интроверти, които се опитват да избягат от хората при първа възможност. Големите партита и шумните офиси изсмукват цялата енергия. Рибите чувстват своята незначителност, когато прекарат няколко часа в компанията на непозната тълпа. Всъщност, не правете нищо, което ви кара да се чувствате нещастни! Ако мразите партита – откажете да ходите там, ако ви е трудно да работите в шумен офис – говорете с шефа си. Освен това вече е възможно да започнете да работите дистанционно, така че защо да не се възползвате от това?

Начините за облекчаване на стреса са различни за всеки от нас. Ако не знаете как да се справите със стреса, той може да съсипе цялостното ви здраве в рамките на няколко месеца, така че не забравяйте да го под контрол.

Последно
Не пропускай