Как унищожаваме смартфоните си, без дори да подозираме

Съвременният човек е много отговорен при избора на смартфон. Чете рецензии, търси мнения на експерти. Но след като е придобил устройството, което харесва, рядко се грижи за него правилно. И най-лошото е, че това се отразява на заряда на батерията на смартфона, тъй като неправилната работа бързо влошава живота на батерията на устройството. Може ли това да се избегне?

Разбира се, ако батерията спре да работи правилно, тя може да бъде заменена. Но не винаги е лесно да намерите подходящата. Това, което трябва да знаете е, че колкото повече енергия от батерията се изразходва, толкова по-бързо се износва тя.

Следователно, всички приложения, които не се използват, трябва да бъдат затворени („изтрити“ от списъка с активни приложения), за да не консумират енергия напразно.

Не трябва и да усилвате яркостта до максимум. Функцията за автоматично регулиране не винаги работи правилно, така че е по-добре сами да регулирате яркостта, така че да ви е удобно и енергията да не се губи.

Ненужните функции също трябва да бъдат деактивирани. Ако използвате домашен Wi-Fi, тогава не забравяйте да изключите интернет от мобилния си оператор и ако оставите смартфона си за дълго време, няма да е излишно напълно да изключите интернета. „Автоматично завъртане на екрана“, „геолокация“, Bluetooth, NFC и други функции също трябва да бъдат изключени, ако не се използват в този конкретен момент.

Не прегрявайте устройството. И ако работите с „тежки“ приложения, от които смартфонът се загрява, тогава го оставете да си почине. Също така, не натоварвайте смартфона с работа, когато се зарежда. В крайна сметка това води и до прегряването му, което има лош ефект върху живота на батерията.

Необходимо е да не „задръствате“ смартфона и да оставяте достатъчно свободно място (няколко гигабайта са достатъчни). Когато на смартфона остава малко свободна памет, се изразходват повече ресурси за поставяне на файлове и търсене на свободно място.

Също така, използвайте режима за пестене на енергия, при който много вторични услуги са изключени.

Много потребители обичат да презареждат своя смартфон, но е правилно да се зарежда само когато батерията падне под 30%.

Ако след интензивна работа смартфонът се затопли, тогава трябва да го оставите да се охлади, преди да го заредите. Ако е бил на студено дълго време, оставете го първо да се затопли до стайна температура, преди да заредите.

Внимавайте и за зарядното устройство. Ако по някаква причина започне да се нагрява рязко и корпусът се стопи, тогава то трябва да се смени.

И колкото от по-дълго време се използва смартфонът, толкова по-често трябва да се зарежда. Правилната работа с него ще увеличи живота значително животът му.

Последно
Не пропускай