Как се свързва пералня със сушилня

Може би вече е дошъл моментът за смяна и обновяване на техниката у дома? Има много марки автоматични уреди за пране и сушене, които да разгледате: такива с предно зареждане, слим, с термопомпа и други. Вече сте избрали своя домакински помощник две в едно измежду многото видове перални със сушилни, които се предлагат онлайн и на физическия пазар. Идва ред на свързването и вграждането във водопроводната и електрическата мрежа, както и в цялостния изглед на стаята, в която ще бъде. Трябва да направите само няколко стъпки.

Изберете правилното място

Ако поставите пералнята със сушилня на правилното място, ще изпитате възможно най-малко вибрации и шум. Добре е да сложите този свободностоящ уред върху твърда бетонна повърхност. Имайте предвид, че трябва да е близо до кран, канал и заземен контакт. Поставете машината на разстояние 1м от тези конектори. По този начин със сигурност ще знаете, че захранващият и дренажният маркуч, както и захранващият кабел са достатъчно дълги.

Стъпки на монтиране

След като сте закупили своя нов уред, е дошъл моментът да го монтирате. Ето няколко съвета, които ако следвате последователно, няма да имате затруднения с монтажа:

1. Отстранете и запазете транспортните болтове

Те поддържат барабана на пералнята със сушилня на място по време на транспортиране. Важно е да премахнете тези болтове, преди да започнете да използвате уреда. Запазете ги, ако ви се наложи да транспортирате отново.

2. Свържете захранващия маркуч

Конекторът се намира на гърба на този вид комбинирани уреди. Той трябва да се прикрепи към крана. След това затегнете здраво конекторите от двете му страни. Свържете дренажния маркуч. Следва свързване на захранващата с дренажната тръба. Можете да използвате U-образна скоба, за да задържите маркуча на място. След това свързвате края му към дренажа. Това може да бъде изправена тръба или канал за мивка. Когато извършвате това, се уверете, че дренажът не е по-висок от 1 м нагоре. По този начин вашата машина няма да изпитва затруднения при изпомпването на водата.

3. Източник на захранване

След като сте свързали маркуча за захранване и източване, можете да включите пералнята със сушилня в контакт. За да предотвратите късо съединение най-добре е да използвате заземен контакт.

4. Нивелирайте пералнята със сушилня

За да изравните уреда, поставете нивелир върху него. Ако трябва да регулирате височината на ъглите, можете да завъртите краката в долната част на машината.

Можете ли да направите монтажа сами?

Да, напълно възможно е да се справите сами, стига да сте прочели добре упътването, както и съветите. Няма да ви отнеме дълго време особено ако монтирате на място, където вече е имало пералня със сушилня и маркучите за чиста и мръсна вода са налице.

Последно
Не пропускай