Как се променя един мъж с възрастта

С напредването на годините и ние се променяме. Нека видим наблюденията на психолозите за това, как един мъж се променя с възрастта.

От около 31-годишна възраст мъжете престават да се чувстват млади

Ако на възраст 21-30 години 46% от мъжете продължат изречението „Ако бях отново млад…” с думите „Млад съм”, то от 31-годишна възраст нататък, едва 5% от мъжете отговарят по този начин. Между другото, 57% от мъжете над 30 години казват, че биха живели по различен начин, ако можеха да се върнат назад във времето.

Мъжът става по-критичен към своя външен вид

88,8% отбелязват, че собственото им отношение към тялото им се е променило. Според някои психолози, мъжете крият телата си по същия начин, по който крият емоциите си. Мъжкото облекло след 30-та година е по-затворено, с цел да се прикрият недостатъците под него.

По-критични са към майките си

Отношението на мъжете към майките променя драстично. След 45 години 50% от мъжете стават особено критични към майка си. Дали това се дължи на промени в отношенията между двамата или промени в отношенията с любимата жена, не е много ясно, най-вероятно и двете са важни.

По-привързани са към бащите си

В отношенията с бащата може да се проследи обратната тенденция. Ако на средна възраст мъжете не се нуждаят толкова много от близост с баща си, в зряла възраст тази нужда по някаква причина се увеличава, дори ако той не е бил твърде активен в отглеждането им.

Промяна в начина, по който мъжете гледат на жените

Отношението към нежния пол също се променя. Ако младите мъже обръщат голямо внимание на външния вид на жените, то в зряла възраст този фактор остава на заден план. Търсейки жената на живота си, зрелият мъж се интересува повече от качествата на партньорката си, отколкото това, тя да изглежда перфектно. На преден план излизат грижата, честността, умението за общуване, а не сексапилът и привлекателният външен вид като цяло.

Последно
Не пропускай