Как лесно да обелите чесън

През зимата трябва да подкрепите тялото и имунитета си с помощта на здравословни продукти. Един от тях е чесънът – незаменима съставка, която влиза не само във всякакви ястия, но често се консумира и суров. Чистенето му като процес обаче вдъхновява малко хора. Люспите и филмите трудно се отделят от скилидката и това отнема много време. Нека да разберем какви трикове ще помогнат да обелите лесно чесъна.

Има няколко начина за бързо обелване на чесън.

С нож. Професионалните готвачи знаят как да улеснят процеса. Те просто поставят скилидка върху дъската и я притискат с острието, така че люспите да се напукат. След това лесно ще се отдели от скилидката.

 

Във вода. Ако имате време, просто поставете скилидките в студена вода за половин час. Люспите ще се наситят с влага и лесно ще се отделят. Ако имате нужда от чесън веднага, тогава потопете скилидките в гореща вода – тя ще направи същото само за минута.

 

С помощта на тенджера. Удобен начин, който се използва дори в ресторантите. Но трябва да предупредим, че опитът да обелите млад чесън в тенджера е безнадежден. Трябва люспите да са достатъчно сухи.

Вземете малка тенджера, сложете скилидките в нея, покрийте с капака. След това го разклатете възможно най-силно, така че чесънът да се удари силно в стените. По време на този процес сухата обвивка лесно се отделя от скилидките.

 

Белене на чесън в буркан. Друг начин да обелите чесъна е да използвате буркан. Поставете го в съд, както в случая с тенджерата и го разклатете добре.

 

В микровълновата. Също лесен начин за обелване на скилидките от люспите. Сложете чесъна в купа в микровълновата и я пуснете за 20 секунди на максимална мощност. Охладените скилидки ще бъдат много лесни за обелване.

Последно
Не пропускай