Как избирате перфектната бебешка количка?

Бебето е на път и е време за една от най-вълнуващите покупки, а именно бебешката количка. Този избор е много личен и същевременно изключително важен, както за вашия комфорт, така и за комфорта на бебето.

Има толкова много и различни бебешки колички, че е нормално да се чувствате объркани и дори безпомощни да вземете решение коя да изберете. За да ви помогнем в този избор, ще ви дадем някои важни насоки, над които да помислите.

Преди да изберете своята перфектна бебешка количка, си отговорете на следните въпроси:

  1. Къде се разхождате най-много?

Този въпрос е много важен, защото не всеки тип количка е подходящ за всеки терен. Ползвате ли градския транспорт? Обичате ли да се разхождате сред природата? Искате ли неравните терени да не тресат неприятно бебето?

С бебешка количка за всякакви терени, например, можете да се наслаждавате както на природата, така и на градските разходки. Тя има три или четири големи колела с добро окачване, така че неравният терен да не причинява дискомфорт на бебето. Големите колела преодоляват лесно препятствията по пътя и ви дават сигурност при маневрирането.

  1. Имате ли ограничения за размера на вашата бебешка количка?

Количката често се сгъва и мести. Затова вземете предвид размерите на асансьора, на багажника на колата, а също така и на евентуалното й място за съхранение.

Някои модели са по-компактни от други и са идеални, ако разполагате с малък автомобил, или сградата е с малък асансьор.

  1. Кои опции са важни за вас?

Всички модерни бебешки колички имат допълнителни функции, които могат да ви бъдат полезни.

Помислете за регулируема дръжка, ако вие и вашият партньор сте с различна височина. А искате ли облегалка, която можете да коригирате в различни позиции, включително и напълно равна за сън? Искате ли да сменяте посоките на количката в зависимост от това дали бебето спи, или иска да гледа мама и тати?

Има и допълнителни екстри като светлоотразителни елементи, поставка за аксесоари, подложка за повиване, кош за пазаруване, сенник, покривало. Ако аксесоарите са важни за вас, обърнете внимание какво е включено в комплекта.

  1. Имате ли нужда от кош за новородено и столче за кола?

Можете да изберете бебешка количка 3 в 1, з да разполагате с всички части в един стил и цвят. Комплектът включва кош за новородено, столче за кола и традиционна количка с покривало за крачетата.

Те са удобни и функционални и решават всичките ви проблеми наведнъж. Не се налага да търсите отделно столче за кола и кош за новородено. Спестявате и място, тъй като частите могат да се комбинират, което също ви осигурява незабавна лесна употреба. Конструкцията им е здрава и устойчива.

Има и доста бюджетни варианти на евтини бебешки колички 3 в 1, които ще удовлетворят изискванията ви.

Ако нямате нужда от допълнителните модули, можете да се насочите към качествени бебешки колички 2 в 1. Тези компактни комбинирани колички включват кош за новородено и количка със седалка.

Бебешката количка 2 в 1 или 3 в 1 може да се използва до 4 години. Пълният комплект ви позволява дълъг експлоатационен живот, така че да не се налага да купувате нова количка.

  1. Имате ли нужда от зимна количка?

Някои родители на летни бебета предпочитат да купят директно лятна бебешка количка. С покривалото за крачета тя може да бъде използвана и през студените месеци, когато така или иначе бебето ще е на възраст за сядане.

Ако имате зимно бебе, ще се наложи да купите зимна бебешка количка или комплект 2 в 1. Те ще защитят мъничето от капризите на времето, вятъра и студа.

Не забравяйте също така, че ще използвате интензивно бебешката количка, поради което тя трябва да бъде стабилна, сигурна и безопасна.

Доверете се на онлайн магазин Tedko.bg при този важен избор.

Последно
Не пропускай