Как да живеем със свекърва в един апартамент

Влизайки в брак, се обвързваме не само с нашия съпруг, но и с неговите роднини. Много дами често забравят това, но то е много важно. Трябва да съумеем да намерим общ език с най-близките хора на нашия любим, с които ще се наложи постоянно да общуваме. Говорим най-вече за свекървата и свекъра (родителите на съпруга). И ако ще живеете под един покрив с тях, пригответе се за драматични промени в живота си. Какви отношения ще установите,  зависи изцяло от личностните характеристики и на трима ви и умението да се уважавате.

За какво да се подготвите?

Трябва да сте готови да приемете съветите за готвене на свекърва си. Това изобщо не означава, да ги копирате, но е важно и в реда на благоприличието да я изслушвате и да се опитвате да приложите идеите, които ви допадат. Няма да ви затрудни особено, но ще бъде огромна крачка към взаимното разбирателство. Всяка свекърва ще бъде много доволна, ако съпругата на сина я помоли за съвет.

По-добре е предварително да се договорите кой каква домакинска работа върши, за да избегнете недоразумения и респективно – обиди и от двете страни.

Във вашата стая трябва вие да сте домакинята, което означава, че трябва да очертаете зоната на личното си пространство.

Не се оплаквайте от съпруга на свекървата, няма да изглежда особено добре, но пък да не забравяме, че всичко зависи от конкретната ситуация и отношенията между вас.

Също така е добре да се съобразявате с шумни празненства и купони с приятели, без да координирате партито със свекървата. В крайна сметка те са живели досега по друг начин и им е нужно, също както и на вас, време да се адаптират. Никога не забравяйте, че сте в чужд дом. Да, близки роднини, най-близките, но все пак в това жилище вие сте пришелецът. Опитайте се да установите близки отношения, особено, ако си допадате по характер. Вашата свекърва може да се превърне в най-добрата ви приятелка, ако си изиграете козовете както трябва.

И запомнете – никой не ви кара да обичате родителите на съпруга си, достатъчно е елементарно уважение и учтиво поведение към тях. Съпругът ви ще ви бъде особено благодарен, ако не се налага да играе ролята на усмирител и да го поставяте в положение „между чука и наковалнята“. От това, така или иначе, никой отчетирима ви няма да спечели!

Последно
Не пропускай