Как да сварите перфектното кафе у дома

Почти всички съвременни хора обожават кафето и го пият по няколко пъти на ден. Поне сутринта им започва с тази ободряваща напитка. Изобщо не е необходимо да имате кафе машина у дома, за да се насладите на плътния аромат на кафето, основното е да запомните правилата за приготвянето му. За съжаление, не всеки разбира това.

Как се вари кафе по турски  

Изглежда, че няма нищо по-лесно от варенето на смляно кафе по турски начин. Но правилно ли го правите? Ако не, тогава вкусът на напитката няма да бъде същият.

  • Ако искате да усетите горчива напитка, тогава залейте кафето само със студена вода. Така ще се вари по-дълго, което в резултат ще придаде богат вкус
  • За да получите деликатен кремообразен аромат, поставете парче масло в кафеварката по време на варенето
  • Отстранете джезвето от огъня три пъти, докато вдигате пяната – и кафето ще придобие наситен вкус
  • Създайте свои собствени рецепти за кафе, като добавите подправки на вкус.

Как да сварим перфектно кафе в чаша

Ако дори нямате кафеварка под ръка, но искате кафе, тогава няма нищо по-лесно от това да го приготвите направо в чаша:

  • сложете в чаша 1-2 супени лъжици смляно кафе и захар на вкус
  • Налейте вряща вода до върха, за да се образува пяна от кафе
  • Оставете напитката да постои и разбърквайте от време на време.

За да бъде кафето в чашата перфектно, по-добре е да изберете фино смялно кафе – то ще придаде повече вкус и аромат, а и ще бъде по-горчиво.

Как да си направим разтворимо кафе?

Този вариант е най-мързеливият. Разтворимото кафе е най-лесно за приготвяне. Има хора, които не харесват тази напитка. Те твърдят, че разтворимото кафе е кисело и това е последното нещо, което искат да усетят в него.

За щастие има начин да премахнете киселината и да се насладите на наистина приятен вкус. За да направите това, първо разтворете кафето в 50 грама студена преварена вода и едва след това го залейте с вряща вода. Киселината веднага изчезва.

Последно
Не пропускай