Как да станете по-щастливи за 15 минути

Само три психологически трика ще ви помогнат да промените живота си към по-добро за броени минути.

Планирайте интересни дейности за предстоящата година

Работата, ученето и домакинските задължения понякога са пристрастяващи и забравяме, че в света има нещо различно от ежедневието. Ако сте уморени от всичко, отделете 15 минути, за да измислите 12 малки приключения, които ще ви помогнат да излезете от зоната си на комфорт. Това може да бъде например пътуване до съседен град, разходка в планината, скок с парашут или ходене на среща – изберете това, което ви е по-близо до сърцето.

След като измислите 12 забавни дейности, обещайте на себе си, че ще правите по една всеки месец в продължение на една година. Започнете да правите планове без отлагане, така че нещата, които измисляте, да не останат само бележка в тетрадката.

Подравнете списъка си със задачи с мечтите си

Представете си себе си след година, пет или десет години. Помислете какъв искате да се видите, какво искате да постигнете както в личен, така и в професионален план. Запишете вашите идеи. И след това ги сравнете с текущия си списък със задачи. Всичко в него подпомага ли на вашите дългосрочни цели?

Ако не, направете необходимите промени в списъка – отложете, отменете нещо или, напротив, добавете такова. В идеалния случай трябва да проверявате списъка си със задачи срещу дългосрочните си планове всеки ден или поне веднъж седмично.

Създайте касичка на щастието

Намерете празен буркан или кутия и напишете „Щастливи моменти“ върху него. Помислете за хубавите неща, които сте преживели напоследък. Запишете ги на малки листчета хартия и ги пуснете в буркана.

Всеки път, когато се случи нещо радостно, попълвайте тази касичка. И веднъж на няколко месеца я отваряйте и изживейте отново щастливите си моменти. Само като обръщате повече внимание на добрите неща в живота си, може да станете по-оптимистични и да оцените хубавата страна на света около вас.

Последно
Не пропускай