Как да се възстановим след новогодишните празници

Всички обичат празниците, но след новогодишните празненства организмът има нужда от сили, за да се възстанови. Ето няколко начина да помогнете на тялото да се върне във форма.

Сън

Нашият биологичен часовник се разстройва, когато празнуваме празници през нощта и се опитваме да спим през деня. Експертите съветват да възстановите съня си и е препоръчително да спите поне 8 часа през нощта, така че тялото да възстанови своя „работен“ график.

По време на сън хормонът на растежа се активира и с негова помощ се възстановяват всички клетки, включително нервните.

Течности

След тежко натоварване на тялото, не забравяйте да пиете вода, особено ако сте консумирали алкохол. Тялото трябва да попълни запасите си от течности, за да остане хидратирано. Именно неговият дефицит причинява тежкия „махмурлук“. На сутринта след празниците лекарите съветват да възстановите киселинно-алкалния баланс, това ще помогне на сокове с витамин С, като лимон, ябълка или портокал.

Хранене

Особено внимание трябва да се обърне на храненето. Обикновено всичко, което не се яде на 31 декември, смело се повтаря на 1 януари и това е огромна грешка. Най-добрата закуска е овесена каша, бъркани яйца, супа или бульон. тази храна има благоприятен ефект върху стомаха и тялото като цяло.

Ходене

Това, че ще лежите дълго в леглото, няма да ви накара да се почувствате по-добре. Най-добрата почивка е разходка с приятели или семейство. Свежият въздух изпълва тялото и мозъка с кислород. Това премахва токсините и разпадните продукти на тежките храни. След разходката ще почувствате облекчение и състоянието на „махмурлук“ ще изчезне. Не забравяйте за физическите упражнения, за да не излезете от коловоза и мускулите да не загубят тонуса си.

Последно
Не пропускай