Как да се справите с трудна задача

Туко що ви възложиха трудна задача, която има кратък срок за изпълнение?

Обикновено една задача се превръща в трудна и сложна, когато не знаете какво да направите. И освен това ви предупредиха, че няма невъзможни неща. Вместо да губите време в чудене защо точно на вас възложиха тази трудна задача, помислете как да извлечете максимална полза от личните и професионалните си умения, за да не се провалите пред шефовете. Справянето с трудната задача е истинско изпитание, затова трябва да започнете веднага. 

Няма отлагане

На никой не му е приятно да се занимава с трудни задачи и предпочита да я разсрочи във времето. Решението не е в отлагането, затова поемате глътка свеж въздух, вземате бял лист хартия и химикал и започнете да мислите как да се справите с трудната задача. Всъщност отлагането може да ви създаде допълните проблеми.

Обмисляте всички варианти

Опитайте те се да отговорите на въпроса „Какво трябва да направя?“. Обмислете всички варианти. Записвайте всичко, което ви хрумне. След това може да свържете думи и да получите гениална идея за справяне с трудната задача. Дистанцирайте се от другите работни ангажменти.  Съсредоточете върху трудната задача, защото е приоритетна.

Да се сблъскате с истината

След като обмислите всички ходове трябва да сте честни със себе си. е. Идва момента, в който гугъл търсачката не може да ви помогне и трябва да се сблъскате с истината. Има ли неща, които не знаете или сте пропуснали да научите? Истината означава да си признаете собствените грешки и да ги поправите. Това е трудно, но няма как да успеете да се справите с трудната задача, ако не го направите.

Обади се на приятел

Няма нищо лошо да поискате помощ или да се консултирате с приятел на работа. Ако не сте си затворили вратичките от там, където сте минали може да се обадите на колегата от старата фирма и да поискате приятелски съвет. Всеки индивид гледа по различен начин на нещата, а когато са двама по-лесно ще се справят с трудната задача. Попитайте за мнение и някой, който не разбира нищо в сферата, в която работите. В такъв случай умните хора не търсят правилния отговор, а те сами създават стратегията за справяне с проблемите и трудните задачи на работа.

Последно
Не пропускай