Как да се спасите от дървениците?

Несъмнено един от най-неприятните вредители, които можете да имате в дома си, са дървениците. Те са кошмар за живота на много хора, тъй като са изключително упорити и борбата с тях е свързана с много главоболия. Често се налага да се изхвърли определена покъщнина от нападнатия дом. За щастие, има доста ефикасни средства за борба с вредители, като ултразвукови устройства, препарати и отрови, които да ви помогнат в тяхното унищожаване и изчистването на вашия апартамент. Борбата с дървениците наистина е трудна, затова от Ню фреш са подготвили полезни съвети, които да ви помогнат в нужда.

Как да разберете, че има нашествие от дървеници?

Има няколко недвусмислени признака, които много точно индикират присъствието на дървеници в дома ви. Нека ги разгледаме по-отблизо:

  1. Ухапвания – първият и най-виден признак са следите от ухапвания по тялото, които се появяват най-често сутрин, тъй като тези насекоми се активизират, докато спим. Често се случва обаче жертвите да нямат видими следи от досега с тях. Следите от ухапвания най-често наподобяват на тези от бълхи.
  2. Екскременти по леглото и на различни места в апартамента – вторият признак са екскрементите, които остават по леглото, тялото и възглавниците ви. Тези екскременти се откриват най-лесно върху бяло спално бельо. Въпреки че са малки, те контрастират и могат лесно да бъдат разпознати.
  3. Кръв в леглото – петната от кръв сутрин на леглото са относително редки и хората невинаги им обръщат внимание. Те са малки и обикновено имат достатъчно време да изсъхнат преди да ги откриете. Дори едно такова петно е ясен признак за присъствието на тези буболечки. Причината за появата им е случайно смачкване на нахранена дървеница.
  4. Намирането на изхвърлени черупки, наподобяващи сухи инсекти с различни размери също могат да бъдат индикация, че ви предстои борба с дървеници. Освен това някои хора смятат, че силна миризма, наподобяваща малини или коняк също е показателна за наличието на тази напаст. За да има такъв признак, то трябва да има наистина невероятно голям брой от тях в помещението.

Има и универсален начин да разберете, че в къщата имате от тези насекоми. Станете в 4 часа сутринта, запалете светлината и огледайте добре вашето легло и тялото си. Точно по това време паразитите хапят най-много и ако са в стаята, ще успеете да откриете поне няколко от тях по леглото ви. Можете да повторите това няколко дни подред, тъй като, ако все още са малко на брой, може и да не успеете да ги заловите от първия път.

Направете предварителна подготовка на обекта

Предварителната подготовка за борбата с тези инсекти зависи много от начина, по който сте избрали да ги премахнете. Освен почистване на повърхностите, които са заразени, трябва абсолютно всички дрехи и матраци да бъдат изпрани на висока температура. Ако сте избрали да се борите чрез препарат или друг тип отрова, е добре да оставите помещението празно и проветриво. Все пак това са изключително силни отрови и токсини и не е добре да ги вдишвате за дълго време.

Обработете с подходящ препарат

Изберете подходящ и ефективен препарат за борба с дървениците. Има изключително голям избор на пазара, но ви съветваме да се консултирате със специалисти по инсектициди и с приятели и роднини, които са се сблъсквали от първо лице с тези насекоми. Обработете добре местата, на които откривате от буболечките и особено там, където сте заподозряли наличието им.

Ефикасни ли са ултразвуковите устройства?

Според данните, получени в резултат на реални експерименти, почти всички животни реагират на ултразвук и го избягват по всички възможни начини. Всяко животно има свой праг на чувствителност. Ултразвукът е ефективен начин за борба с тези вредители. Освен това ще избегнете и токсичните препарати, които не са особено полезни за самите вас.

Изберете най-подходящия начин за борба с тези гадини и бъдете постоянни, за да решите проблема си завинаги.

Последно
Не пропускай