Как да се отървете от стипчивостта на райската ябълка

 

Полезната и сочна райска ябълка има стипчиви свойства, което пречи да се насладите на нейния вкус.

Начини да се отървете от стипчивостта на райската ябълка

Замразяване

За да се отървете от стипчивостта на райската ябълка може да поставите плодовете във фризера за един ден. След това се изваждат от фризера и се оставят да се размразят на масата при стайна температура. Плодът може да загуби красивия си вид, но вискозитетът ще изчезне.

Такива райски ябълки могат да се използват за приготвяне на смутита или да се добавят като пълнеж към сладкиши или десерти.

Съхранявайте в хладилник

Райската ябълка може да се постави в хладилника за няколко дни. В същото време всеки ден плодовете трябва да се обръщат от едната страна на другата, за да не се появи плесен.

Използвайте топла вода

Тези, които ще използват този метод, ще трябва да пробият плода на няколко места и да го поставят в тенджера с вода (тя трябва да е гореща). След охлаждане райската ябълка трябва отново да се залее с гореща вода. Плодът трябва да престои в него 12 часа и да се изяде още същия ден, тъй като след тази процедура не може да се съхранява.

Разположете плодовете на перваза на прозореца

Това е най-простият метод и е подходящ за всички сортове райска ябълка – нека плодовете престоят там 6-7 дни.

Загрейте в микровълновата

Преди да поставите плода в микровълновата, трябва да го измиете, да отстраните опашката и да поставите лъжица мед в получената дупка, след което да поставите райската ябълка в микровълновата фурна за 10 минути. Това време е достатъчно, за да се премахне вискозитета, като се запазят витамините.

Съхранявайте в торба с банани или ябълки

Можете да поставите няколко райски ябълки в торба с банан, да я завържете и да я оставите на кухненската маса. Трябва да направите няколко дупки, за да може въздухът да циркулира. Вместо найлонова торбичка можете да вземете хартиена торбичка. Извадете райската ябълка след 2-3 дни.

Същото може да се направи и с ябълки. Но методът не е подходящ за портокали, мандарини, череши, нарове и лимони.

Зрялата и сочна райска ябълка има редица лечебни свойства:

 

  • Предотвратява образуването на ракови клетки
  • Подобрява функционирането на храносмилателната система
  • Има холеретичен ефект
  • Подобрява работата на нервната система
  • Помага при анемия
  • Повишава общия тонус
  • Спира кървенето

 

Хората, които имат проблеми с храносмилателната система, както и тези, които са претърпели операция на храносмилателния тракт, не бива да ядат този плод. Страдащите от диабет – също.

Последно
Не пропускай