Как да се грижим за тялото и лицето си след фитнес

Какво можете да направите за кожата си след тренировка, за да накарате хранителните вещества на козметиката да действат по-ефективно? Съветваме ви как да регенерирате тялото и лицето си след фитнес.

Как да се грижим за кожата на лицето след тренировка

Измийте лицето си веднага след излизане от фитнеса – въпреки че упражненията са много полезни за кожата (подобряват кръвообращението, освобождават токсините, озаряват лицето), солта, съдържаща се в потта, може да бъде дразнеща. Колкото по-бързо измиете лицето, толкова по-добре.

Ако тренирате вечер, лек овлажняващ крем е достатъчен след фитнеса.

Ако тренирате сутрин, не забравяйте да защитите със SPF крем.

Добра идея ли е гримът след фитнес

Важно е козметиката да не блокира изхода на потните жлези, тъй като известно време след тренировка токсините все още се отделят от кожата. Затова гримът не е препоръчителен, но не е и забранен. Изберете леки минерални продукти или подхранващи BB кремове, които прикриват несъвършенствата и имат грижовни свойства.

Душ и регенерация на кожата след тренировка

Измийте се с хладка вода, не прекалено гореща или твърде студена. Освен ако не искате редуващ се душ, който е брилянтен за подобряване на кръвообращението, подобряване на лимфния поток и помага за намаляване на целулита. След тренировка също е подходящо време за ексфолиране на мъртвите кожни клетки и остатъците от замърсявания. Масажът ще отпусне уморените мускули и ще намали утрешната болка. Ако имате нужда от прилив на енергия, използвайте ароматерапия – геловете и маслата с цитрусови аромати ще ви стимулират. За релаксация изберете аромати на лавандула или сандалово дърво.

Стягащи лосиони и кремове против целулит за поддържане на ефекта от упражненията

Сега е време да овлажните тялото си. Изборът на продукти е огромен. Ако сте във фитнеса, вероятно искате да скочите в свежи дрехи след душ. Ето защо най-добрата козметика са балсами, които се абсорбират бързо и не оставят лепкав слой.

Времето след фитнеса е най-доброто време за стягащ балсам и козметика срещу целулит, които помагат в борбата с портокаловата кожа и поддържат ефекта от упражненията. Кофеинът, пиперинът и т. нар фет бърнърите са активни вещества, които разграждат липидите и правят тялото по-стегнато.

Последно
Не пропускай