Как да се грижим за кожата си през зимата

През зимата си струва да използвате козметика, която предотвратява изпарението на водата – емолиенти, със защитен ефект и със слънцезащитни продукти. Зимата е и подходящото време за ексфолиращи козметични процедури, които могат да бъдат успешно проведени благодарение на по-малкото количество слънчева светлина.

Грижа и защита на тялото, устните, ръцете и краката през зимата

Защитата на кожата на тялото през зимата трябва да се основава на използването на козметика на маслена основа, т.е. масла, пилинги, лосиони. Струва си да извършвате ексфолиране на кожата през зимата с маслени ексфолианти, които едновременно ще ексфолират и смажат кожата на тялото. Едрозърнестите пилинги трябва да се заменят през зимата със скрабове с добавка на масла, които няма да дразнят или изсушават кожата, предпазвайки хидролипидния слой от увреждане.

Зимна грижа за устнитее е редовното използване на балсам, червило и пилинг. Напуканите, сухи устни имат нужда от регенерация, хидратация и подхранване през зимата. Струва си да ги защитите с червила с UV филтър на маслена основа, без дразнещи вещества. За да върнете гладкостта и мекотата им, използвайте захарни пилинги с масла.

Грижата за ръцете през зимата е насочена към използването на кремове и маски, които предпазват кожата и пилинги, които премахват мъртвата кожа и я изглаждат. През зимата се борим с проблеми с ръцете като: сухота, напукване, раздразнение.

Кремът за ръце трябва да регенерира, защитава и подхранва епидермиса, а консистенцията му трябва да е мазна или полумазна. Трябва да се използва след всяко измиване на ръцете и при всяко раздразнение.

Няколко пъти в месеца си струва да правите пилинг на ръцете си и да нанесете маска, за да подхраните, озарите и изгладите ръцете.

Грижата за краката през зимата, както и в случая с ръцете, се основава на използването на кремове, маски и ексфолианти.

Грижата за кожата на лицето и тялото трябва да се различава по вида на избраната козметика спрямо летните месеци. Формулата на тези препарати трябва да бъде съобразена с типа кожа, възраст и възможни кожни проблеми. Най-важното е, че козметиката за зимата предпазва от загуба на вода, регенерира, намалява зачервяванията и раздразненията, причинени от атмосферните условия и действа като слънцезащитен крем.

Последно
Не пропускай