Как да се грижим с повишено внимание към чувствителната кожа

Всеки тип кожа се нуждае от грижи, за да изглежда добре и да е във форма. Но изключително податливата  на външни влияния и козметика е чувствителната кожа, която е предразположена към различни алергии. Отношението към нея трябва да е специално, съпроводено от конкретно внимание, което да успокоява и предотвратява нежеланите реакции.

Важно е да спазвате природосъобразен начин на живот, тъй като не рядко, това което приемате чрез храната може да окаже въздействие на външния вид на кожата. Различни видове алергии и чувствителност са в състояние да доведат до сериозни обриви и екземи, които на свой ред да са трудно податливи на лечение.

Козметиката е основен фактор, който трябва да съобразите заради влиянието й върху кожата. Винаги е добър вариант да заложите на натурални продукти, в чийто състав влизат изпитани, проверени и естествени компоненти.

Това важи както за измиващите субстанции, като сапуни, душ гелове и други подобни, така и за шампоаните и допълнителната овлажняваща грижа.

Стари и изпитани са били рецептите на нашите баби за сапуни, включващи в състава си животински продукти. Няма нужда подобни да се използват за тялото, но ако сте обърнали внимание те са най – успешното средство за премахване на петна от дрехите.

Днешната био козметика не съдържа химикали и изкуствени добавки. В нея ще открием само естествени продукти от най–чист вид. Модерните технологии са в състояние да ни доближат максимално до природата и естествените й сили за лечение.

Грижи за чувствителната кожа Може би твърде много свикнахме да се доверяваме на химическите производни и фантастичните резултати, които ни обещават рекламите още след първото използване. Забравихме колко е щедра майката природа и как по естествен път е създала лек за всяка болка.

Именно поради тези причини днес рискът от алергии е все по–голям. Развиват ги както новородените бебета, така и хората в по–напреднала възраст. Това не бива да ни учудва. Замърсяването на околната среда, некачествената храна и полуфабрикати, в добавка на неправилна грижа водят до тези процеси.

Хубавото е, че все още имаме възможността да ги предотвратим. Дори и при наличие на някакъв вид чувствителност, с правилен режим и козметика, организмът може да бъде излекуван.

Атопичен дерматит

Този вид заболяване може да прилича по външен вид на екзема, но сравнително се различава от нея. Атопичният дерматит е хронично заболяване на кожата, което е съпроводено от суха, възпалена и раздразнена повърхност. Той се провокира от остра реакция на някои алергени, като освен външните кожни участъци може да се прояви и чрез вътрешни – на бронхиалните тръби или храносмилателния тракт. Обикновено започва в ранна детска възраст и след това симптомите постепенно отшумяват.

Важно за целта е да се използва щадяща и подходяща козметика, която да повлияе благоприятно външните признаци  на раздразнение.

Дори и да сте от щастливците, които не страдат от толкова тежки форми на непоносимост, ако притежавате нежна и чувствителна кожа, подбирайте внимателно продуктите и не допускайте да бъдете изложени на вредни фактори, които могат да повлияят неблагоприятно вашето състояние.

Последно
Не пропускай